Think INK -finalistit valittu

15.3.2012 13:21Uutiset » Toimiala

Think Ink

Viestintäalan tutkimussäätiön viime vuoden lopulla käynnistämä Think INK -ideahaku yllätti suurella suosiollaan. Kisaan ilmoitettiin 126 ideaa, joista on nyt valittu yhdeksän parasta ideaa jatkoon. Tuomaristo arvioi ideoita erityisesti niiden uutuusarvon, potentiaalisen vaikutuksen ja toteutettavuuden perusteella.

Jatkoon valittu parhaimmisto:

· Aktiivinen paperi – teknologia, joka saa alun perin näkymättömiksi painetut kuviot ilmestymään paperiin.

· DesignMyBooks.com “Making Books personal” globaali webpalvelu kirjojen massakustomointiin.

· Kinected Stories tarjoaa lasten ehdoin suunnitellun interaktiivisen elämyksen yhdistämällä modernia liikkeentunnistusteknologiaa perinteiseen tarinankerrontaan.

· Life on paper kerää digitaalisen elämän jalanjäljet sekä luo verkon syövereihin tallennetuista teksteistä ja kuvista painotuotteen.

· Pahvielementtirakenteet – aaltopahvista valmistettu monikerrosmoduuli, joka on purettavissa sekä helposti siirrettävissä ja samalla eristävä rakenne. Käyttökohteena ovat esimerkiksi kevyet rakennukset.

· Painettava pelto on viljelyn prosessia tehostava ja luonnolle aiheutuvaa kuormaa vähentävä innovaatio.

· Pelattava lehti – ideana on tutustua painettuun mediaan pelillisyyden kautta.

· Stafix®Digital on digitaalisesti painettava tai toimiston monitoimilaitteella tulostettava sähköisesti varattu kalvo, joka kiinnittyy mille tahansa pinnalle ilman liima-aineita, teippiä tai muita kiinnitysaineita.

· Vaihtuvien näkymien kuvankäsittely ja vedostaminen kun tulostusalustana on aaltopahvi.

Tukea ideoiden jatkokehittämiseen

Säätiö tukee parhaimmistoon valittujen ideoiden jatkokehittämistä liiketoimintasuunnitelmiksi ja demonstraatioiksi, joiden pohjalta valitaan paras idea.

Voittaja kuittaa 100 000 euron innovaatiopalkinnon ideansa tuotteistamiseen. Voittaja ja paras idea julkistetaan 10.10.2012 Helsingissä. Myös parhaimmistoon valituille pyritään löytämään jatkokehityspolkuja.

Share: