Teollinen painaminen kasvaa erittäin nopeasti

27.10.2017 09:58Uutiset » Toimiala
Mimakin tulostimella tehty fotorealistinen 3D-tuloste. Kuva: Mimaki.

Teollisen painamisen markkina kasvaa viidessä vuodessa noin 50 % tutkimusyhtiö Smithers Piran mukaan. Nopeimmin kasvavat alueet ovat sisustus ja laminaatit, painettu elektroniikka, digipainetut tekstiilit ja 3D-tulostaminen.

Smithers Pira arvioi teollisen tai funktionaalisen painamisen markkinan olevan maailmassa tänä vuonna noin 76,9 miljardia dollaria. Vuoteen 2022 mennessä markkina kasvaa 114,8 miljardiin dollariin. Markkinaa käsitellään raportissa The Future of Functional and Industrial Print to 2022.

Aasian markkina on raportin mukaan suurin, ja alaan liittyvä teollisuus on keskittynyt sinne. Kuitenkin myös Pohjois-Amerikan ja Länsi-Euroopan markkinat kasvavat vakaasti ja tuotantotekniikka kehittyy.

Sisustamisessa kasvua ylläpitävät erityisesti kasvava rakentamisen sektori sekä yritysasiakkaiden, julkisten sektorin ja kuluttajien panostukset brändäykseen sekä viihtyvyyteen.

Painettu elektroniikka on edelleen kehitysvaiheessa olevaa tekniikkaa, mutta myös jo suurta liiketoimintaa monille toimijoille.

Painettujen tekstiilien markkina on valtava, ja mustesuihkuun perustuva digitaalinen painatus kasvaa tällä alueella vahvasti.

Globaali 3D-liiketoiminta on kypsyvä markkina, jonka kasvu jatkuu vielä vahvana. Nopeimmin kasvavat markkinat ovat Smithers Piran mukaan juuri 3D ja digitaalinen tekstiilitulostus.

Share: