Tekstiilitulostamiselle kova kasvuennuste

16.10.2014 08:39Uutiset » Toimiala

Digitaalisesti tulostettujen tekstiilien pinta-ala tulee vuoteen 2018 mennessä kasvamaan keskimäärin 39 prosenttia vuodessa. Kovaa kasvua ennustaa konsulttiyhtiö InfoTrends. Markkinat kasvavat koko maailmassa, mutta eniten EMEA-alueella.

InfoTrends on tehnyt ensimmäistä kertaa selvityksen tekstiilitulostamisen markkinoista. Digital Textile Forecast 2013 – 2018 ennustaa markkinoiden kasvavan tuona aikana 600 miljoonasta neliömetristä 30 miljardiin tulostettuun neliöön. Vaatteet ovat suurin markkinalohko, mutta myös sisustaminen kasvaa nopeasti. Teolliset sovellukset ovat hajanainen, mutta myös kasvava markkina.

Keskeisiä nopeasti kehittyvä asia on teollisuuden kyky painaa luonnonmateriaaleille kuten puuvillalle reaktiivisilla väriaineilla. Myös tekokuitujen kuten polyesterin painatus kasvaa niille sopivilla väriaineilla. Pigmenttivärejä käytetään lähinnä sisustusmateriaaleissa.

Kasvua ylläpitävät InfoTrendsin mukaan erityisesti tekstiilipainamisen selvästi parantunut ympäristöystävällisyys, suunnittelun helpottuminen lyhyiden sarjojen ansiosta ja laitteiden tekninen kehitys.

Kuvassa Ari-Pekka Sinikosken Arrazzolle suunnittelema tuolin päällyste.

Share: