Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Tarrax panostaa digitaaliseen etikettipainamiseen

31.8.2021 08:37Uutiset » Toimiala
Tarraxin uusi digilinjasto tulee sisältämään Xeikon 3030 -painokoneen ja jälkikäsittelylaitteiston. Kuva: Xeikon.

Naantalilainen painotalo Tarrax Oy panostaa digitaaliseen etikettipainamiseen. Yritys on hankkinut Xeikonilta digipainolinjaston, joka tulee tiedotteen mukaan lisäämään ja monipuolistamaan Tarraxin tarjoamaa merkittävästi.

Digipainolinjassa on Xeikon 3030 digipainokone ja jälkikäsittely-yksikkö, jonka avulla tuotteet voidaan lakata ja stanssata. Töissä voidaan käyttää laajaa väriskaalaa, folioita, erikoislakkauksia ja laminointia. Myös täysin uniikit tarrat, joissa on esimerkiksi vaihtuvat viivakoodit/QR-koodit ja juokseva numerointi, ovat mahdollisia.

Digikone mahdollistaa entistä nopeamman reagoinnin markkinoiden ja asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin, kertoo Tarraxin toimitusjohtaja Niko Nieminen. Investointi on yritykselle merkittävä panostus ja sillä haetaan lisäkasvua. Linjasto on tuotantovalmis ensi syksynä.

– Valmistelevat työt ovat huomattavasti nopeampia kuin perinteisissä painotekniikoissa. Tämän ansiosta toimitusajat ovat lyhyempiä ja pienetkin erät ovat hinnaltaan kilpailukykyisiä. Erillisiä painolaattoja ei siis tarvita, kun sähköinen aineisto ladataan suoraan koneeseen. Lisäksi tämä uusi hankinta ja meidän rautainen flexo-osaamisemme mahdollistavat yhdessä monipuolisesti erilaisten etiketti- ja tarratarpeiden toteuttamisen, Nieminen sanoo.

Tarrax Oy on pakkausmerkintään ja etiketöintiin erikoistunut painotalo. Käytetyt painotekniikat ovat flekso- ja digipainatus, ja tämän lisäksi valikoimaan kuuluu myös kattavat tulostuspalvelut. Tarrax Oy on perustettu vuonna 1992 ja henkilöstöä on noin kaksikymmentä henkeä.

– Olemme vahvoja vaativissa räätälöidyissä etiketöintiratkaisuissa ja premium-luokan pakkausmerkintätuotteissa. Näitä käytetään laajalti eri asiakasryhmissä, Nieminen kertoo.

Array
Share: