Tapio Tommilasta Panostajan uusi toimitusjohtaja

26.10.2018 10:31Uutiset » Toimiala
Tapio Tommila. Kuva: Linkedin.

Panostajan nykyinen toimitusjohtaja Juha Sarsama lopettaa toimitusjohtajana 31.12.2018. Sarsama jatkaa yhtiön palveluksessa sijoitusjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä keskittyen uusien sijoituskohteiden löytämiseen ja olemassa olevien sijoituskohteiden kehittämiseen.

Uudeksi toimitusjohtajaksi on 1.1.2019 alkaen nimitetty Panostajan nykyinen varatoimitusjohtaja Tapio Tommila.

– Aloitin Panostajan toimitusjohtajana yli 11 vuotta sitten. Nautin edelleenkin työstäni ja saan tehdä sitä huipputiimin kanssa. Uskon kuitenkin henkilökohtaisesti siihen, että yhtiön uudistumiselle ei ole eduksi, jos sama toimitusjohtaja on johdossa yli kymmenen vuotta – ja näin ollen koen, että minun on aika siirtyä syrjään yhtiön johdosta. Odotan kuitenkin innolla, että voin entistä enemmän panostaa aikaani uusien sijoituskohteiden löytämiseen ja olemassa olevien sijoituskohteiden hallitustyöhön ja yhteistyöhön yhtiöiden johdon kanssa uusien menestystarinoiden tekemiseksi, kertoo Juha Sarsama.

Tapio Tommila (s. 1978, KTM, eMBA) on työskennellyt Panostajan palveluksessa vuodesta 2006 lähtien. Hän on toiminut yhtiössä muun muassa sijoitusjohtajana vuosina 2008–2015 sekä viimeksi varatoimitusjohtajana ja talous- ja rahoitusjohtajana vuodesta 2015 lähtien. Ennen siirtymistään Panostajalle Tommila on toiminut asiantuntijana Deloitte Corporate Finance Oy:ssä ja PricewaterhouseCoopers Oy:ssä.

– Panostajalla on pitkät perinteet suomalaisten kasvuyritysten omistajakumppanina ja on kunnia tulla valituksi yhtiön seuraavaksi toimitusjohtajaksi. Koen pääseväni aloittamaan toimitusjohtajan tehtävät erittäin hyvästä tilanteesta. Panostajan taloudellinen asema on vahva ja sijoituskohteissamme on paljon potentiaalia. Panostajassa on myös erittäin osaava ja sitoutunut tiimi, jota nyt edelleen vahvistamme ja saamme näin lisää resursseja kasvuun. Tavoitteenamme on kasvaa valitulla strategialla entistä vahvemmaksi tekijäksi, sanoo Tapio Tommila.

Panostajan suurin omistus on Grano Oy, joka valmistaa digi- ja printtipalveluihin liittyviä tuotteita, markkinointia ja ratkaisuja. Yritys on noin 105 miljoonan liikevaihdollaan graafisen alan suurimpia yrityksiä. Panostaja omistaa Granosta 52,8 %.

Share: