Tapahtumateollisuus vaatii lisää koronatukea

18.3.2020 09:54Uutiset » Toimiala

 

Pixmill on toteuttanut messuosastoja alumiinirakenteilla ja tulosteilla. Kuva: Pixmill.

Tapahtumat työllistävät paljon myös suurkuvan suunnittelijoita ja tuottajia. Koronaviruksen aiheuttama kriisi iskee heihin kipeästi, sillä se on käytännössä lopettanut tapahtumien järjestämiset. Taloudelliset vahingot tulevat olemaan mittavia tapahtumateollisuudelle, sanoo Sponsorointi & Tapahtumamarkkinointi ry. Järjestö haluaa suurempaa vastaantuloa hallitukselta.

Tapahtumateollisuus työllistää järjestön mukaan sekä välillisesti että välittömästi kymmeniä tuhansia ihmisiä ja alan liikevaihto pyörii noin miljardissa eurossa. Koronakriisin vaikutukset alkoivat näkymään tapahtumateollisuudessa jo helmikuussa. Akuutti kassakriisi on päällä, ja ala on ensimmäisten kärsijöiden joukossa. Muut Pohjoismaat ovat päättäneet järeistä toimista, jotta yritykset selviävät pahimman yli ja työntekijät saavat pitää työpaikkansa.

Tällä hetkellä Suomen hallituksen päättämät toimet eivät järjestön mukaan riitä pelastamaan tapahtumateollisuuden piirissä toimivia yrityksiä. Suomen hallitukselta tarvitaan enemmän ja järeämpiä toimia, jotta yritykset eivät menisi konkurssiin. Järjestö ehdottaakin, että valtio korvaisi 75 % lomautettujen työntekijöiden palkasta sekä mahdollistaisi joustoja lomautusaikoihin.

Järjestö haluaa myös väliaikaisia helpotuksia veroihin ja maksuihin sekä joustoja työaikalain soveltamiseen.

Share: