Tanskalainen Intermail panostaa Turkuun

14.12.2007 15:26Uutiset » Toimiala

Turun Kirjekuoritehdas Oy siirtyi vuoden 2007 alussa tehdyn yrityskaupan myötä osaksi tanskalaista Intermail-konsernia. Muutoksen seurauksena vaativien suoramarkkinointikuorien tuotantoa on siirretty Turkuun. Samalla Turun Kirjekuoritehtaan kirjekuorien tuotantokapasiteetti on kasvanut noin 20 prosentilla. Kirjekuorimäärissä lisäys tarkoittaa noin 100 miljoonaa kirjekuorta. Turun Kirjekuoritehtaan kirjekuorien kokonaistuotantomäärä tulee olemaan vuonna 2008 noin 550 miljoonaa kirjekuorta. Turun Kirjekuoritehdas on Suomen suurin suoramarkkinointi­kuorien valmistaja.

Yrityskaupan myötä leikekuorien tuotanto lopetettiin Intermailin Ruotsin tehtaalla ja tuotanto siirrettiin Turkuun. Turun Kirjekuoritehdas sai Ruotsista kaksi tehokasta kirjekuorikonetta sekä yhden apukoneen. Turkuun saatiin lisäkapasiteettia myös Tanskasta, josta toinen kahdesta kirjekuoritehtaasta päätettiin lopettaa.

– Tanskasta saimme tehokkaan rullakoneen pakkauslinjoineen ja robotteineen. Kaiken kaikkiaan kapasiteettimme kasvoi noin 20 prosenttia, kertoo tyytyväinen Turun Kirjekuoritehtaan toimitusjohtaja Fredrik Lindeman (kuvassa).

Aikaisemmin Turun Kirjekuoritehtaan vienti kohdistui selkeästi itään, mutta uudessa tilanteessa vienti länteen on vähintään yhtä tärkeä.

– Teemme paljon leikekuoria Ruotsin markkinoille. Turun Kirjekuoritehdas on itse asiassa maantieteellisesti Tukholman lähin kirjekuoritehdas ja pystymme toimittamaan tilaukset Tukholman seudulle yhdessä yössä, kertoo Turun Kirjekuoritehtaan markkinointijohtaja Mikko Mellanen.

Intermail on Tanskassa pääkonttoria pitävä graafisten tuotteiden ja palveluiden tuottaja, jolla on toimintaa kaikissa Pohjoismaissa. Kirjekuoritehtaita Intermaililla on Tanskassa, Ruotsissa ja Suomessa.

Lisätietoja www.turunkirjekuoritehdas.fi/.

Share: