Takon Kotelotehtaalle Manrolandin B1-painokone

26.10.2016 10:10Uutiset » Toimiala
Manrolandin Roland 700 -sarjan arkkipainokone. Kuva: Manroland.
Manrolandin Roland 700 -sarjan arkkipainokone. Kuvat: Manroland.

Pyroll-konserniin kuuluva Takon Kotelotehdas Oy parantaa kilpailukykyään mittavalla investointiohjelmalla. Tampereen tehtaalle tulee uusi B1-formaatin arkkioffsetkone Manrolandilta. Tehdas investoi myös viimeistelyyn.

Uusi painokone Roland 707 LTTLV Evolution koostuu seitsemästä painoyksiköstä ja kahdesta lakkausyksiköstä, jotka mahdollistavat monipuoliset lakkausmahdollisuudet, myös UV-lakkauksen. Laadunvalvontaan panostetaan paitsi inline-värimittauksella myös arkkien kameravalvonnalla, jolla pystytään mittaamaan jokaisen yksittäisen arkin virheettömyys.

Jälkikäsittelyä tullaan myös uudistamaan mm. liimauskoneiden ja ikkunointitekniikan osalta. Tehtaan layoutia virtaviivaistetaan. Infran muutoksissa keskitytään energiasäästöön ja puhtaaseen tehdasilmaan.

– Mittavan investointiohjelman tavoitteena on laadullisen kilpailukyvyn parantamisen lisäksi toiminnan tehostaminen ja läpimenoaikojen lyhentäminen. Investoinnit täydentävät aiemmin tänä vuonna tehtyä Masterworkin stanssaus- foliointikoneinvestointia, kertoo kartonkipakkausliiketoiminnan johtaja Rauno Tapiola Pyroll-konsernista.

Myös Pyroll Takon Kotelotehtaan Lahden tehtaalle investoidaan. Heiber + Schröderin aihionmuodostuskone mahdollistaa entistä laajemman tuotevalikoiman esim. leipomo- ja fast food -tuotteille.

 

Share: