Suurkuvatulostimien markkinat kasvavat

15.8.2014 07:51Uutiset » Toimiala

Suurkuvatulostimien markkinoiden kasvu on jatkunut maailmassa vuoden 2014 ensimmäisellä neljänneksellä. IDC:n markkinakatsauksen mukaan laitteiden määrä kasvoi 7,4 prosenttia ja toimitusten arvo 3,7 prosenttia viime vuodesta.

IDC:n mukaan ensimmäisellä neljänneksellä toimitettiin noin 81 500 laitetta. Erityisesti UV-mustesuihkutulostimien määrä on kasvanut tasaisesti jo kolmen vuoden ajan. IDC odottaa tämän trendin jatkuvan samalla vauhdilla seuraavan kolmen vuoden aikana.

Tekniseen käyttöön tarkoitettujen suurkuvalaitteiden määrä kasvoi 9,3 prosenttia alkuvuonna. Niiden markkinat ovat 61 prosenttia laitteiden koko markkinoista. HP on näiden markkinoiden kiistaton johtava toimittaja. HP on myös markkinajohtaja koko laitemarkkinoilla lähes 40 prosentin osuudella laitemäärästä.

Graafisen tuotannon suurkuvalaitteiden markkinat kasvoivat 4,6 prosenttia alkuvuonna. Tässä markkinalohkossa johtaa Epson, joka on kokonaismarkkinoilla kolmantena.

Kokonaismarkkinoiden kakkonen on Canon ja se on myös toinen teknisissä sekä graafisissa ratkaisuissa. Canon kasvatti markkinaosuuttaan molemmissa markkinalohkoissa. Kokonaismarkkinoilla neljänneksi suurin on Roland ja viidenneksi tulee Ricoh.

Kuva: Canonin ImagePROGRAF iPF8400S –tulostin.

Katso yrityksen Ricoh estradisivu
Share: