Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Suurkuvamarkkinoilla valoisat näkymät

31.1.2022 14:00Uutiset » Toimiala
Ricoh Pro TF6251 -hybriditulostimella voidaan tulostaa joustavasti rullalle tai tasolle monenlaisille materiaalille. Kuva: Ricoh.

Suurkuvan markkinoiden globaali kehitys näyttää valoisalta kahden tuoreen markkinatutkimuksen mukaan. Shingetsu Research ja MarketsandMarkets ennustavat molemmat, että alan markkinoiden arvo kasvaa keskimäärin 5,4 % vuodessa vuoteen 2026/2027 asti.

Kasvun lähteitä on monia, ja uusia markkinoita avautuu tälle printtitekniikalle.

– Pandemia on vaikuttanut voimakkaasti printin kysyntään, mutta suurkuvasektori on kuitenkin päässyt vähemmällä kuin toiset alat ja sen odotetaan kasvavan voimakkaasti seuraavan viiden vuoden aikana, kommentoi tutkimuksia Sander Sondaal, Director, Commercial Print Sales, Graphic Communications Group Ricoh Europe.

Sondaal viittaa Shingetsu Research -tukimuslaitoksen raporttiin sekä IDC:n näkemykseen, jonka mukaan suurkuvakuvamarkkinat palasivat pandemiaa edeltäneelle tasolla vuoden 2021 ensimmäisellä kvartaalilla.

Shingetsu ennustaa, että markkinat kasvavat globaalisti keskimäärin 5,4 % vuodessa 2021–2027. Markkinoiden koko nousisi nykyisestä 8,8 miljardista USA:n dollarista 11,4 miljardiin. MarketsandMarkets ennustaa samaa 5,4 %:n kasvua, mutta uskoo markkinoiden koon nousevan 11,6 miljardiin jo vuonna 2026.

Shingetsun mukaan kasvun lähteitä ovat tekniikan laajentuva käyttö mainonnassa, pakkausten valmistuksessa ja tekstiiliteollisuudessa. Kasvavia tuotealueita ovat mm. autoteippaus, sisustusratkaisut, sisustustarvikkeet ja lahjat (décor).

Joustavuus näkyi suojaustarvikkeissa

Sondaalin mukaan on viisi syytä, miksi suurkuvamarkkinat ovat osoittautuneet niin iskunkestäviksi. Ensimmäinen niistä on nopea reagointi ja joustavuus, joiden avulla pystyttiin nopeasti tuottamaan pandemian aikana tarvittavia suojaustarvikkeita. Joustavuutta osoittaa myös kyky tuottaa kustannustehokkaasti erikokoisia tuotesarjoja. Suosituimmat tuotteet pysyivät suosittuina myös pandemian aikana, ja niiden kannattavuus oli hyvällä tasolla tuottajille.

Korkea kuvan laatu on myös ollut keskeisiä kilpailutekijöitä uusien markkinoiden avaamisessa. Brändivärejä pystytään entistä paremmin toistamaan erilaisia tulosteissa ja yksityiskohdat saadaan esiin näyttävästi.

– UV-tekniikka on myös yksi alan vahvuuksista. Esimerkiksi Ricoh Pro TF6251 -tulostimella voidaan tulostaa joustavasti rullalle tai tasolle melkein millä tahansa materiaalilla, Sondaal sanoo.

Viides suurkuvan valtti on Sondaalin mukaan jatkuvasti laajentuva sovellusten kirjo. Perinteiset alueet ovat edelleen tuottajien ydinliiketoimintaa, mutta uusia markkinoita on avautunut pakkausalalla, teollisuudessa ja jopa painetussa elektroniikassa.

MarketsandMarkets-raportissa painotetaan mustesuihkutekniikan jatkuvaa kehitystä alan kasvun moottorina.

Share: