Suomen Suoramainonta Keskisuomalaiselle

26.11.2018 07:53Uutiset » Toimiala
SSM on lehtien ja mainoksien valtakunnallinen jakeluketju. Kuva SSM.

Keskisuomalainen Oyj ja Janton Holdings Oy:n konkurssipesä ovat sopineet ehdoista, joilla Keskisuomalainen Oyj ostaa Suomen Suoramainonta Oy:n osakkeet. Suoramainonta on Suomen suurin osoitteettomien painotuotteiden jakelija.

Kaupan toteutuminen vaatii vielä Keskisuomalainen Oyj:n hallituksen ja Janton Holdings Oy:n velkojien hyväksynnän. Järjestely on tarkoitus saada allekirjoitettua joulukuun 2018 aikana ja omistusoikeus osakkeisiin siirtyy viimeistään 1.1.2019.

Suoramainonnan valtakunnallinen verkosto tavoittaa noin 2,4 miljoonaa kotitaloutta. Jakeluverkon läpi kulkee vuosittain noin 1,2 miljardia jakelukappaletta. Suomen Suoramainonta -konsernin liikevaihto vuonna 2017 oli 39,4 miljoonaa euroa ja käyttökate -1,3 miljoonaa. Konserni työllisti vuonna 2017 keskimäärin 3 968 koko- tai osa-aikaista työntekijää.

Kaupan johdosta Keskisuomalaisen vuoden 2019 liikevaihto kasvaa ja kaupalla uskotaan olevan positiivinen käyttökatevaikutus.

– SSM:n ostaminen osaksi Keskisuomalainen-konsernia on luonteva jatkumo yhtiön kasvuhakuiselle ”yhdessä uudistuen” -strategialle.  SSM on omalla liiketoiminta-alueellaan keskeinen toimija Suomessa.  Uusi nyt hankittava liiketoimintakokonaisuus laajentaa konsernin tuotetarjoamaa merkittävästi.  Järjestelyn jälkeen pystymme tarjoamaan media-asiakkaillemme markkinoiden kattavimman palvelukokonaisuuden, toteaa konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi.

Share: