Storytel ostaa Gummerus Kustannuksen

17.9.2019 16:10Uutiset » Toimiala
Storytelin toimitusjohtaja Jonas Tellander. Kuva: Åsa Liffner.

Pohjois-Euroopan johtaviin kuuluva äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalvelu Storytel AB ostaa Suomen kolmanneksi suurimman kustantamon, Gummerus Kustannus Oy:n.

Gummerus Kustannus julkaisee bestseller-kirjailijoita, kuten Minna Rytisalo, Matti Rönkä, Pauliina Rauhala, Sisko Savonlahti, Camilla Grebe ja Jojo Moyes.

Yrityskaupan myötä Storytel vahvistaa merkittävästi asemaansa sekä jakelijana että kustantajana suomalaisilla kirja- ja suoratoistomarkkinoilla.

Helsingissä toimiva Gummerus Kustannus on yksi Suomen vanhimmista ja arvostetuimmista kustantamoista. Dynaamisella ja itsenäisellä otteellaan vuonna 1872 perustettu perheyritys on kasvanut Suomen kolmanneksi suurimmaksi kustantamoksi.

– Yritysosto kertoo Storytelin halusta investoida sisältöihin ja digitalisaatioon suomalaisella kirjamarkkinalla. Olen sekä innoissani että luottavainen toivottaessani Gummerus Kustannuksen tervetulleeksi Storytel-perheeseen ja osaksi kustantamisen liiketoiminta-aluetta. Storytel-perheeseen kuuluvat merkittävät ja arvostetut pohjoismaiset kustantamot: Norstedts, Massolit, StorySide, Printz Publishing, People’s Press, Rabén & Sjögren, B.Wahlströms ja Norstedts Kartor, Storytelin pääjohtaja Jonas Tellander kertoo.

Gummerus Kustannus jatkaa toimintaansa itsenäisenä osana Storytelia nykyisen toimitusjohtajan Anna Baijarsin alaisuudessa.

Gummerus Konserni jatkaa itsenäisenä perheyrityksenä, jonka toimialoja ovat kiinteistöt, sähköiset sanakirjat, sijoittaminen ja osakkuusyhtiönä kirjalogistiikka, sanoo Eero Salojärvi, Gummerus Oy:n omistaja.

Share: