Storytel ostaa Aula & Co -kustantamon

24.6.2021 08:12Uutiset » Toimiala
Niko Aula perusti Aula & Co:n vuonna 2016. Kuva: Aula.

Storytel AB:n tytäryhtiö Storytel Books AB ostaa sadan prosentin osuuden suomalaiskustantamo Aula & Co:sta. Kaupan myötä Storytel vahvistaa asemaansa jakelijana, tuottajana ja kustantajana Suomen markkinoilla. Vuonna 2019 Storytel osti Gummeruksen, Suomen kolmanneksi suurimman kustantamon.

Niko Aula perusti Aula & Co:n vuonna 2016. Yritys julkaisee sekä kotimaista että käännettyä tieto- ja kaunokirjallisuutta aikuisille ja lapsille. Kustantamon miljoonan euron liikevaihdosta yli 35 prosenttia tulee digitaalisista julkaisuista, ja sillä on monta äänikirjahittiä.

Storytel Booksin toimitusjohtaja Linda Säresand uskoo, että Aulan osto vahvistaa ja kehittää Storytel Booksia Suomessa. Kauppasopimus astuu voimaan elokuussa 2021. Yritysosto ei vaikuta merkittävästi Storytel-konsernin taloudelliseen tilanteeseen.

– Uskon, että Storytelistä saamme omistajan, joka jakaa intohimomme ja samalla tarjoaa arvokasta tietotaitoa ja taustatukea digitaalisille markkinoille. Storytel on yksi nopeimmin kasvavista digitaalisista toimijoista kirjamarkkinoilla. Uskon, että sekä kirjailijamme että lukijamme hyötyvät tästä, sanoo Niko Aula, joka jatkaa Aula & Co:n toimitusjohtajana.

Share: