Stora Enso myy Sachsenin tehtaan Saksassa

27.5.2021 11:37Uutiset » Toimiala
Stora Enson Sachsenin tehtaassa tehdään keräyspaperipohjaista erikoissanomalehtipaperia. Kuva: Stora Enso.

Euroopan paperiteollisuuden toimialajärjestelyt jatkuvat. Stora Enso on allekirjoittanut sopimuksen Eilenburgissa Saksassa sijaitsevan Sachsenin tehtaan myynnistä sveitsiläiselle perheyritykselle Model Groupille, joka aikoo muuntaa tehtaan aaltopahvitehtaaksi.

Sachsenin tehtaan vuotuinen tuotantokapasiteetti on 310 000 tonnia keräyspaperipohjaista erikoissanomalehtipaperia.

Sopimuksen mukaan Model Group omistaa Sachsenin tehtaan ja vastaa sen toiminnasta, kun kauppa on tehty. Stora Enso jatkaa kuitenkin Sachsenin paperituotteiden myyntiä ja jakelua 18 kuukautta kaupan solmimisesta. Tämän jakson päätyttyä Model Group muuntaa tehtaan aaltopahvitehtaaksi. Kaikki Sachsenin tehtaan 230 työntekijää siirtyvät kaupan myötä Model Groupin palvelukseen.

– Sachsenin tehdas sopii loistavasti nykyisen toimintaverkostomme arvoketjuun ja odotamme että pääsemme kehittämään tehdasta edelleen, kertoo hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Daniel Model.

Tässä kuussa myös UPM vähensi sanomalehtipaperin tuotantokapasiteettiaan myymällä Pohjois-Walesissa sijaitsevan Shottonin paperitehtaan turkkilaiselle Eren Paper-yritykselle. Shottonissa on tehty sanomalehtipaperia 250 000 tonnin tuotantokapasiteetilla. Myös tämä tehdas päätynee kartongin jalostajaksi, sillä Eren-konserni valmistaa lähinnä pakkausmateriaaleja.

Share: