Stora Enso myy Papyruksen

11.3.2008 14:40Uutiset » Toimiala

Metsäyhtiö Stora Enso myy paperitukkuri Papyruksen Altor Fund II -pääomasijoittajalle noin 640 miljoonalla eurolla. Kauppahinnasta 490 miljoonaa on käteistä rahaa ja noin 93 miljoonaa nettovelkoja ja 57 miljoonaa lainoja, jotka siirtyvät ostajan riesaksi.

Stora Enso ei saa kaupasta sen paremmin myyntivoittoa kuin tappioitakaan, eikä sillä ole merkitystä yhtiön osakekohtaiseen tulokseen. Myyntitulot käytetään velkojen maksuun. Kauppa saataneen päätökseen keväällä, kun sille saadaan kilpailuviranomaisten hyväksyntä.

Stora Enson toimitusjohtajan Jouko Karvisen mukaan Papyruksen myynti on osa yhtiön strategiaan keskittää konsernin liiketoimintoja. Hän toivoo papyruksen vievän eteenpäin alan yritysten yhdistymisiä Euroopassa.

– Altorin tavoite on jatkaa Papyruksen kehittämistä johtavaksi ja asiakaskeskeisimmäksi tukkuriksi Euroopassa, Altor Equity Partners AB:n osakas Claes Ekström sanoi.

Stora Enson kuluttajapakkauskartongin johtajana toimiva Papyruksen vetäjä Mats Nordlander jatkaa Papyruksen johdossa siirtymäajan, kunnes kauppa on saatettu päätökseen.

Papyruksen liikevaihto oli viime vuonna noin kaksi miljardia euroa, ja se on yksi Euroopan johtavista tukkureista. Ruotsin Mölndalissa pääkonttoriaan pitävä, 22 maassa toimiva yhtiö toimittaa vuosittain 1,9 miljoonaa tonnia paperia. Sillä on noin 3 100 työntekijää.

Altorin rahastot ovat yksityisiä pääomarahastoja, jotka sijoittavat keskikokoisiin yrityksiin Pohjoismaissa.

[Lähde: Helsingin Sanomat]

Lisätietoja www.papyrus.com.

Share: