Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Stora Enso lisää kartongin tuotantoa

20.10.2021 13:48Uutiset » Toimiala
Stora Enson kartonkeja käytetään mm. nestepakkauksissa. Kuva: Stora Enso.

Stora Enso laajentaa edelleen pakkauskartongin tuotantoa tehtaillaan. Yritys ilmoitti tänään kartonkituotannon laajentamisesta Ruotsin Skoghallissa. Lähes 100 milj. euron investointi vastaa neste- ja elintarvikepakkausten kasvavaan kysyntään. Lisäksi aloitetaan arviointi Oulun tehtaan toisenkin paperikoneen muuntamisesta pakkauskartongin tuotantolinjaksi.

– Oulun hiljattain käynnistyneen, korkealaatuista kraftlineria valmistavan koneen ylösajo on ollut onnistunut ja tuotteen vastaanotto markkinoilla hyvä. Olemme siis vakuuttuneet siitä, että kannattaa uudelleenarvioida toisenkin koneen muuntaminen pakkauskartongin tuotantolinjaksi. Vastuullisten pakkausten pitkän aikavälin kysyntä näyttää vahvalta, sanoo Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky kommentoidessaan vuoden 2021 kolmannen neljänneksen tulosta.

Osavuosikatsauksen mukaan pakkausalan kysyntä veti hyvin ja Packaging Materials -divisioonan liikevaihto ylsi kolmannen neljänneksen kaikkien aikojen ennätykseen. Packaging Solutions -divisioonan neljännes oli niin ikään hyvä vakiintuneen liiketoiminnan osalta, ja myös uusien skaalautuvien innovaatioiden ja palvelujen myynti pääsi vauhtiin.

Konserni teki vahvan tuloksen vuoden kolmannella neljänneksellä. Liikevaihto kasvoi 23,9 % ja oli 2 577 (2 079) milj. euroa korkeampien hintojen ja suurempien toimitusten vuoksi. Operatiivinen liiketulos nousi 410 (175) milj. euroon korkeampien volyymien ja hintojen ansiosta.

Stora Enso haluaa vahvistaa vastuullisuustavoitteitaan ja julkisti uudet vuoden 2030 tavoitteet painopistealueille, jotka ovat ilmasto, kiertotalous ja luonnon monimuotoisuus. Lisäksi konserni sitoutuu siihen, että vuoteen 2050 mennessä tuotteet ovat sataprosenttisen uudistavia.

Array
Share: