Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Sappi myy Kirkniemen paperitehtaan

29.9.2022 16:42Uutiset » Toimiala
Sappi Kirkniemen tehdas tuottaa Galerie-julkaisupapereita, joita käytetään julkaisuissa ympäri maailmaa. Kuva: Sappi.

Sappi Limited kertoo myyvänsä Lohjan Kirkniemen paperitehtaan osana isompaa yrityskauppaa. Ostaja on Euroopassa toimiva sijoitusyhtiö Aurelius. Samalla Sappi myy Maastrichtin tehtaan Alankomaissa ja Stockstadtin tehtaan Saksassa.

Lohjan tehtaalla on tuotettu 300 000 tonnia valkaistua sellua, josta on valmistettu 750 000 tonnia päällystettyä painopaperia globaaliin kulutukseen. Tehtaalla on noin 550 työntekijää. Tehtaan tuotteista tunnetuimpia ovat Galerie-paperit. Sappi on omistanut tehtaan vuodesta 2009.

Sappi kertoo kaupan olevan osa strategiaansa, jossa se vähentää paperintuotantoa ja panostaa pakkaamiseen, erikoispapereihin, selluun ja biotuotteisiin. Yhtiö kertoo tehneensä investointeja Etelä-Afrikkaan, Amerikkaan ja Eurooppaan näillä liiketoiminta-alueilla.

Ostaja Aureliuksella on konttorit Lontoossa, Luxemburgissa, Münchenissa, Amsterdamissa, Tukholmassa, Madridissa, Milanossa ja Düsseldorfissa. Aurelius osti elokuussa Agfa Offset Solutions -liiketoiminnan Agfa-Gevaert-konsernilta.

Share: