Sappi investoi paperikoneeseen Lohjalla

26.1.2016 07:56Uutiset » Toimiala
Kirkniemen paperitehdas. Kuva Sappi.
Kirkniemen paperitehdas. Kuva Sappi.

Paperiyhtiö Sappi investoi Lohjalla sijaitsevalle Kirkniemen paperitehtaalle. Hankkeella vahvistetaan tehtaan kilpailukykyä ja turvataan sen tulevaisuutta. Investointi kohdistuu Kirkniemen paperikonelinja 3:lle.

Muunnostyöt on suunniteltu tehtäväksi joulukuussa 2016. Toimenpiteet parantavat tuotantolinjan laadun tasaisuutta sekä energia- ja kustannustehokkuutta. Lisäksi Sappi Europe investoi Belgiassa sijaitsevan Lanakenin tehtaan tuotantolinjan osittaiseen uusintaan. Näiden kahden tehtaan investointien yhteisarvo on noin 25 miljoonaan euroa.

– Nämä investoinnit tukevat tavoitteitamme tehokkuuden ja kannattavuuden parantamisessa, kommentoi Sappi Europen toimitusjohtaja Berry Wiersum.

Vuonna 2013 yhtiö ilmoitti 56 miljoonan euron investoinnista Kirkniemen tehtaan voimalaitoksen uusimiseksi. Tehtaan uusi kattilalaitos käynnistyi heinäkuussa 2015.

– Kirkniemen paperitehdas on tehokas ja kilpailukykyinen, ja nyt suunnitellut toimenpiteet vahvistavat asemaamme edelleen. Lisäksi investointi varmistaa tehtaan kykyä vastata asiakkaiden laatutavoitteisiin, toteaa Kirkniemen tehtaanjohtaja Martti Savelainen.

 

Share: