Sanomapaino voi lopettaa Forssan painonsa

23.4.2015 08:59Uutiset » Toimiala

Sanomalehtipainamisen toimintaympäristön muutosten johdosta Sanomapaino selvittää eri mahdollisuuksia tuotantonsa uudelleenjärjestelyyn ja aloittaa yt-neuvottelut painolaitoksessaan Forssassa. Neuvottelut saattavat johtaa Forssan painon lopettamiseen.

– Sanomalehtipainamisen volyymien lasku ja hintakilpailun kiristyminen on jatkunut jo vuosien ajan, ja se näkyy merkittävinä muutospaineina koko painoalalla. Olemme tehostaneet toimintaamme eri painoissa vastaamaan muuttuvaa markkinatilannetta, mutta joudumme samalla tutkimaan eri vaihtoehtoja painotoimintamme uudelleenjärjestelyyn, sanoo Sanomapainon liiketoimintajohtaja Ismo Vuoksio.

Yt-neuvottelut koskevat Hämeen Painon henkilökuntaa ja voivat johtaa enimmillään arviolta 55 työsuhteen päättymiseen tai osa-aikaistamiseen. On mahdollista, että neuvottelut johtavat Hämeen Painon toiminnan lopettamiseen. Yt-neuvottelut alkavat viikolla 18 ja kestävät vähintään kuusi viikkoa. Neuvottelut pyritään päättämään viimeistään elokuun loppuun mennessä.

Share: