Sanomalehtien digituotot kasvavat nopeasti

26.6.2014 09:11Uutiset » Toimiala

Suomalaisten sanomalehtien digituotot kasvoivat viime vuonna 24 prosenttia. Lehdet ovat kehittäneet digipalveluitaan viime vuosina, ja varsinkin niiden mobiilikäyttö kasvaa nopeaa vauhtia. Digituottojen kasvu ei kuitenkaan riittänyt korvaamaan printtituottojen laskua viime vuonna, ja lehtien nettomyynti laski.

Sanomalehtien Liiton jäsenlehtien nettomyynti eli levikki- ja ilmoitustuotot yhteensä olivat 1,061 miljardia euroa. Sanomalehdillä laskua edellisvuodesta on 8,0 prosenttia ja kaupunkilehdillä 6,6 prosenttia. Liiton jäsenkunta ei kuitenkaan ole harventunut. Kesäkuun 2014 alussa Sanomalehtien Liittoon kuului 182 sanomalehteä ja 54 kaupunkilehteä. Edellisvuoden vastaavana aikana sanomalehtijäseniä oli 184 ja kaupunkilehtiä 53.

Lehtien talousluvut ja yhteystiedot löytyvät Suomen Lehdistö-lehden erikoisnumerosta. Se on saatavilla myös digitaalisena Lehtiluukusta. Koko mediatoimialan keskeiset luvut löytyvät nyt Viestinnän Keskusliiton verkkosivuilta. Jatkuvasti päivittyvään julkaisuun kerätään uusimmat saatavilla olevat tilastot niin mediatoimialasta yleisesti kuin erikseen sanoma- ja aikakauslehdistä, kustantamisesta, graafisesta teollisuudesta, kirjoista sekä mediamainonnasta.

Share: