Sanomalehtiä luetaan yhä enemmän mobiilisti

17.9.2015 16:32Uutiset » Toimiala

Jo neljännes suomalaisista lukee viikoittain sanomalehteä tabletilla tai lukulaitteella uuden KMT-tutkimuksen mukaan. Vuodessa niin tablettilukijoiden kuin matkapuhelimella lukevien määrä on kasvanut viisi prosenttiyksikköä. Ylivoimaisesti eniten sanomalehteä luetaan kuitenkin painettuna versiona.

Liki 80 prosenttia suomalaisista lukee painettua sanomalehteä joka viikko. Matkapuhelin on tablettia suositumpi sanomalehden lukuväline, koska 40 prosenttia suomalaisista lukee sanomalehteä matkapuhelimesta.

Uudistuneessa KMT-tutkimuksessa mitataan painettujen ja digitaalisten lehtien lukijamäärät. Tutkimuksessa tarkastellaan myös erilaisia median käyttäjätyyppejä. Noin puolet suomalaisista käyttää vahvasti sekä perinteisiä että digimedioita. Reilu viidennes seuraa pääasiassa perinteisiä medioita eli painettuja lehtiä, televisiota ja radiota.

Kansallinen Mediatutkimus (KMT) on printtimedia-alan yhdessä tilaama tutkimuskokonaisuus. Tutkimuksen päätilaaja on MediaAuditFinland Oy ja sen toteuttaa TNS Gallup Oy.

Share: