Sanoma keskittää uutistuotantoa aluelehdissään

27.1.2021 16:44Uutiset » Toimiala
Paikallismediassa lukijoilleen läheiset ja aktiiviset mediabrändit jatkavat paikkakunnillaan ja tekevät edelleen journalismia asiakkailleen merkityksellisimmistä, paikallisista aiheista. Muutoksilla on tarkoitus lisätä yhteistyötä tavoilla, jotka on jo Satakunnassa havaittu toimiviksi, sanoo Aamulehden päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Kuva: Aamulehti.

Sanoma aikoo keskittää uutisten tuotantoa alueellisissa ja paikallisissa uutistoimituksissaan. Suunnitelman vuoksi näissä toimituksissa käynnistetään yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa enimmillään 26 hengen irtisanomiseen tai työsuhteen olennaisten ehtojen muutokseen.

Neuvotteluissa taustalla ovat tiedotteen mukaan Lännen Median yhteistuotannon sopimuksen päättyminen 31.1.2021 sekä suunniteltu muutos paikallismedioiden toimintamalliin. Tavoitteena on varmistaa lukijoille tärkeän paikallisen sisällön tuotanto ja säilyttää alueillaan näkyvät ja elinvoimaiset mediabrändit – ja samalla hyödyntää yhteisen tekemisen tuomat edut uutistuotannon taustalla.

Uudelleenjärjestelyiden vuoksi Sanoma Media Finland käynnistää alueellisessa uutistoiminnassaan Pirkanmaalla ja Satakunnassa yt-neuvottelut, joissa käsitellään suunniteltuja muutoksia valtakunnallisten aiheiden sisällöntuotantoon ja Pirkanmaan alueen toimintamalliin. Tarkoituksena on karsia päällekkäistä työtä sekä parantaa alueellisen uutisliiketoiminnan tehokkuutta ja kannattavuutta.

Neuvottelujen piirissä on yhteensä noin 150 henkilöä Aamulehden toimituksessa, Satakunnan Kansan yhteistoimituksessa, muiden Sanoman paikallismedioiden toimituksissa sekä Helsingin Sanomien Tampereen aluetoimituksessa. Neuvottelut saattavat alustavan arvion mukaan johtaa enimmillään 26 hengen irtisanomiseen tai työsuhteen ehtojen olennaiseen muutokseen. Brändien lakkauttamisia ei suunnitella.

Share: