Sanoma ja Alma Media vähentävät väkeä

30.11.2018 08:19Uutiset » Toimiala
Kuva: Sanoma.

Mediamainonnan alamäen jatkuminen on jälleen johtanut väen vähentämiseen johtavissa mediayhtiöissä. Sanoma Media Finlandin yt-neuvottelut johtivat 44 työsuhteen päättymiseen. Alma Mediassa vähennetään yhdellätoista henkilötyövuodella.

Sanoma kertoi yt-neuvottelujen alkamisesta lokakuussa. Yritys ilmoitti silloin tavoittelevansa enintään 80 työntekijän vähentämistä tai osa-aikaistamista nykyisistä 1 750 työntekijästä. Yt-neuvottelut kohdistuivat lähinnä media- eli mainosmyyntiin, noin 20 aikakauslehden ja lastenlehtien toimituksiin, Helsingin Sanomiin ja painoihin.

Kaikkiaan Sanoma Media Finlandin kohdennetuissa yt-neuvotteluissa päättyi 44 työsuhdetta ja 18 henkilölle tarjottiin uutta tehtävää. Helsingin Sanomien toimituksessa irtisanottiin kolme ihmistä ja neljälle tarjottiin uutta tehtävää. Helsingin Sanomat on osa Sanoma Media Finlandia.

Myös Alma Media Kustannus Oy:n lokakuussa käynnistämät ja yhteensä noin sataa Aamulehden toimituksen työntekijää koskeneet yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen tuloksena työ vähenee yhdellätoista henkilötyövuodella. Kaikki vähennykset tapahtuivat erosopimusten kautta. Lisäksi kuudelle henkilölle löytyi uusi tehtävä uudelleensijoituksen tai toimenkuvamuutoksen avulla.

Alma Media Kustannus Oy:n palveluksessa on noin 300 henkilöä. Neuvottelujen alussa ilmoitettu enimmäisvähennys oli 17 henkilötyövuotta.

Share: