Ruotsin Posti ryhtyy kuljettamaan Suomessa paketteja kuluttajille

16.9.2008 12:33Uutiset » Toimiala

Ruotsin Postin tytäryhtiön Posten Logistikin ja Matkahuollon sopimuksen mukaan Matkahuolto hoitaa jatkossa Posten Logistikin MyPack-brändin alla olevien pakettien jakelun yksityishenkilöille Suomessa. Matkahuolto ja Tradeka ovat yhteistyökumppaneina.

Koko maan kattava MyPack -pakettien jakeluverkko koostuu Tradekan 760:sta kaupasta ja Matkahuollon 440 toimipaikasta.Yhteistyösopimuksen myötä ulkomaisten yritysten on entistä helpompi lähettää tavaroita yksityishenkilöille Suomeen.

Yksityishenkilöille suunnattu etäkauppa kasvaa voimakkaasti. Samaan aikaan monet yritykset kokevat, että rajojen yli suuntautuvan etäkaupan hallinnollinen monimutkaisuus vaikeuttaa toimintaa. Posten Logistikin kokonaisratkaisu mahdollistaa sen, että yli rajojen toimiva yritys tarvitsee vain yhden logistiikkakumppanin tuekseen. Posten Logistikilla on kattava valikoima muun muassa osoitetietojen käsittelyn, maksuratkaisujen ja tavaranpalautusten kaltaisia hallinnollisia toimintoja yksinkertaistavia palveluita. Nämä ratkaisut säästävät yrityksen aikaa ja resursseja.

– Tulemme jakelemaan verkostomme kautta suuria tavaramääriä ja uskomme volyymien kasvavan nopeasti pohjoismaisen etäkaupan kehittyessä. Volyymin lisäys parantaa myös Matkahuollon kotimaan etä- ja verkkokaupan palvelukykyä, sanoo Matkahuollon toimitusjohtaja Pekka Hongisto.

Tradekan toimitusjohtaja Leena Saarinen uskoo yhteistyön vahvistavan lähikaupan kilpailukykyä:

– Pakettijakelu tuo lähikauppoihin lisää asiakasvirtaa. Asiakkaidemme kannalta kyse on palvelun laajentumisesta: verkkokaupasta tilatun paketin voi noutaa vaivattomasti ruokaostosten yhteydessä. Pitkät aukiolomme tekevät asioinnin helpoksi.

Suomessa MyPack-brändin alla tulee toimimaan 1 200 pakettipistettä: 760 Tradekan kauppaa ja 440 Matkahuollon toimipaikkaa. Ne ovat yhdessä Ruotsin valtakunnallisen asiamiespostiverkoston ja Norjan MyPack-jakelupisteiden kanssa tärkeä osa ruotsalaisen Postenin kasvavaa asiamiesverkostoa Pohjoismaissa.

– Kattava jakelupiste- ja asiamiesverkosto tarjoaa kansainvälisille yrityksille vaivattoman, varman ja kustannustehokkaan tavan tavoittaa pohjoismaiset asiakkaansa. Hoidamme jo nyt huomattavan määrän lähetyksiä ulkomailta Suomeen, sanoo Posten Logistikin Suomen maajohtaja Jari Rinnekoski.

Posten Logistikin strateginen tavoite on olla vahva pohjoismainen logistiikkayhtiö, ja yhteistyö Matkahuollon kanssa on tärkeä askel tavoitteen toteuttamisessa. Posten Logistik on viime aikoina tehnyt useita investointeja Pohjoismaissa. Syyskuussa 2007 Posten Logistik osti kolmannen osapuolen logistiikkapalveluja ja varastointipalveluja tarjoavan Suomen Logistiikkatalo Oy:n. Vuoden 2007 aikana Posten Logistik rakensi yli 600 jakelupisteen verkoston Norjassa. Helmikuussa 2008 yritys osti norjalaisen Tollpost Globen, jolla on Norjassa oma valtakunnallinen jakeluverkosto.

Huhtikuussa 2008 Ruotsin valtio, Tanskan valtio ja CVC Capital Partners allekirjoittivat aiesopimuksen ruotsalaisen Posten AB:n ja Post Danmark A/S:n yhdistymisestä. Suunnitelmien mukaan uudessa konsernissa Posten AB:n ja Post Danmark A/S:n logistiikkatoiminnot yhdistetään omaksi toiminta-alueekseen oman erillisen brändin alle.

Share: