Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Ricohille tunnustusta ilmastotoimista

22.12.2022 09:31Uutiset » Toimiala

Ricohin työ ilmastonmuutokseen vastaamiseksi on saanut tunnustusta yritysten vastuullisuutta luokittelevilta kansainvälisiltä organisaatioilta. CDP on sisällyttänyt Ricohin vuoden 2022 ilmastonmuutoksen ”A-listalle”.  Ricoh-konserni on myös valittu kolmantena peräkkäisenä vuotena Dow Jonesin kestävän kehityksen maailmanindeksiin.

CDP:n “A-listalle” on valittu yritykset, jotka on tunnustettu globaaleiksi johtaviksi yrityksiksi, ja jotka ovat osoittaneet huippuosaamista toimissaan, strategioissaan ja tuloksissaan ilmastonmuutokseen vastaamisessa. CDP arvioi tänä vuonna yli 10 000 yritystä maailmanlaajuisesti. Ilmastonmuutos 2022 “A-listalla” on 283 yritystä, joista 74 on japanilaisia. Tämä on Ricohin kolmas peräkkäinen vuosi A-listalla vuoden 2020 lähtien.

Ricoh on myös valittu kolmantena peräkkäisenä vuotena Dow Jones Sustainability World -indeksiin (DJSI World Index), joka on yksi maailman tunnetuimmista ESG-indekseistä (ympäristö, yhteiskunta ja hallinto). Ricoh on ollut mukana DJSI Asia/Pacific -indeksissä viimeiset viisi vuotta peräkkäin. DJSI on maailmanlaajuinen kestävän kehityksen indeksi, jossa arvioidaan yrityksen vastuullisuutta taloudellisen, ympäristöllisen ja sosiaalisen kehityksen näkökulmista.

DJSI tarkasteli noin 3 500 yritystä maailmanlaajuisesti ja valitsi tänä vuonna 332 yritystä DJSI World -indeksiin. Tietokoneiden ja oheislaitteiden sekä toimistoelektroniikan toimialan 36 yrityksen joukossa Ricoh sai parhaan pistemäärän seitsemässä kategoriassa.

Hiilineutraalin yhteiskunnan toteuttamiseksi Ricoh lupaa vähentää vuoteen 2030 mennessä kasvihuonekaasupäästöjä 63 prosenttia ja koko toimitusketjussa 40 prosenttia vuoteen 2015 verrattuna. Ricoh on myös asettanut tavoitteeksi nostaa liiketoiminnassaan käytettävän uusiutuvan energian osuuden 50 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä ja ottanut käyttöön kattavan arviointijärjestelmän uusiutuvista energialähteistä tuotetulle sähkölle.

Share: