Ricoh toimittaa tulostusratkaisut Euroopan Unileverille

1.10.2009 14:10Uutiset » Toimiala

Toimisto- ja tuotantotulostusratkaisujen asiantuntija Ricoh Europe on solminut mittavan jatkosopimuksen Unileverin kanssa. Uuden, viisivuotisen sopimuksen myötä Ricoh hallinnoi Unileverin tulostuspalveluita (Managed Print Services, MPS) jo 29 Euroopan maassa aikaisemman viiden sijaan. Unileverin tunnettuja brändejä ovat esimerkiksi Knorr, Hellmann’s, Lipton, Dove, Axe, Omo, Cif ja Vaseline. Yrityksellä on noin 174 000 työntekijää lähes sadassa maassa.

Ricoh toteuttaa Unileverin työntekijöille toimivat ja kustannustehokkaat
ratkaisut niin toimisto- kuin etäkäyttöön. Uusien palveluiden avulla
virtaviivaistetaan Unileverin kaikkia Euroopan toimintoja ja ne
tarjoavatkin merkittävää tuottoa tehdyille investoinneille.

Uuden sukupolven tulostusratkaisut Euroopassa -projektissa nähdään useita erityisesti Unileverin tarpeisiin vastaavia Ricoh-ratkaisuja ja -palveluita. Projektin tavoitteena on toteuttaa joustava ja kustannustehokas asiakirjanhallintaratkaisu, joka on linjassa myös Unileverin ympäristöystävällisen IT-strategian kanssa. Tavoitteen toteuttamiseksi Ricoh ja Unilever tekevät yhteistyötä muun muassa optimoimalla tulostustoimintojen infrastruktuuria, Energy Star -vaatimustenmukaisuuden varmistamisella, lisäämällä tulostuskustannusten ja ympäristövaikutusten läpinäkyvyyttä, vähentämällä paperin ja sähkön kulutusta sekä tarjoamalla työntekijöiden käyttöön entistä enemmän toiminnallisuutta Ricohin laajan tuotevalikoiman avulla.

– Olen tyytyväinen Euroopan kattavaan jatkosopimukseemme Ricohin kanssa. Nyt jatkamme yhteistyötä laitekantamme virtaviivaistamiseksi, mikä toteutetaan Managed Print Transformation -palveluiden ja uusien tulostuskäytäntöjen avulla. Uuden sukupolven tulostusratkaisut -projektin ansiosta pystymme parantamaan ympäristösuorituksiamme ja valvontaa, ja samalla saavuttamaan lisäsäästöjä sivukustannuksissa, Unileverin European Supply Manager Myles Gilbertson toteaa.

Piilokustannukset päivänvaloon

Ricohin hallinnoituja tulostuspalveluita (MPS) tarjotaan joustavana, kaksivaiheisena mallina, jossa tarjotun palvelun laajuus vaihtelee kulloisenkin Unileverin toimipaikan koon mukaan. Palvelun osana arvioidaan nykyisen asiakirjatuotannon toimivuus, mukaan lukien tietoturvanäkökohdat ja asiakirjatuotannon pullonkaulat. Ricohin Managed Print Transformation -palvelu tuo piilokustannukset päivänvaloon. Kartoituksen tuloksia käytetään laitekannan optimointiin, ja samalla vähennetään myös ympäristökuormitusta sähkön ja paperin kulutusta pienentämällä.

Ricoh ja Unilever ovat sopineet Unileverin verkkoon liitettävästä monitoimilaite- ja tulostinvalikoimasta. Etätyöläisten käyttöön Ricoh tarjoaa virtaa säästäviä, GelJet-tekniikkaa hyödyntäviä Gelsprintereitä. Energiaresurssien säästämisen lisäksi Gelsprinterit vähentävät myös energiakustannuksia merkittävästi, mikä sopii mainiosti Unileverin ympäristöystävälliseen IT-strategiaan. Koska etälaitteiden käyttöä voidaan valvoa, myös kotitoimistoratkaisujen kustannusseuranta on mahdollista.

Ricohin @Remote Enterprise-Pro on etähallintatyökalu, jota käytetään raportointiin niin toimipaikka- ja maakohtaisesti kuin koko Euroopan tasolla. Raporteista selviävät yrityksen energiankulutus, tulostusmäärät, hiilidioksidipäästöt ja väriaineiden kierrätys. Ympäristötekijöihin liittyvä raportointi yhdistetään osaksi Unileverin vihreitä IT-mittareita.

– Unilever suhtautuu asiakirjanhallintajärjestelmänsä kehittämiseen strategisesti ja innovatiivisesti. Lähestymistavan etuja ovat lisääntynyt läpinäkyvyys ja tehokkuus, minkä lisäksi saavutetaan myös kustannussäästöjä ja pienennetään ympäristövaikutuksia. Kun Ricoh huolehtii yrityksen Euroopan alueen tulostuspalveluista, Unilever voi keskittyä edistämään liiketoimintaansa ja saavuttamaan siihen liittyviä tavoitteitaan, Ricoh Global Services Europen varapääjohtaja Carsten Bruhn kertoo lopuksi.

Katso yrityksen Ricoh estradisivu
Share: