Ricoh ostaa Ikon Office Solutionsin

10.9.2008 12:22Uutiset » Toimiala

Ricoh on ilmoittanut päässeensä sitovaan sopimukseen IKON Office Solutionsin ostamisesta Ricoh Americas Corporationin (RAC) kautta, joka on Ricohin kokonaan omistama tytäryhtiö. Sekä Ricoh että IKON kannattavat ostoa, ja molempien osapuolien johtoryhmät ovat hyväksyneet kaupan.

RICOH on ollut avaintoimittajan asemessa IKONille, ja yhtiöiden välisellä yhteistyöllä on pitkä historia. Lisäksi IKON tarjoaa myös monille asiakkaille asiakirjojen ulkoistamispalveluita.

– IKONilla on loistavia vahvuuksia alueilla, jotka täydentävät RICOHin kasvustrategiaa”, sanoi Shiro Kondo (kuvassa), Ricoh Company, Ltd:n toimitusjohtaja.

– IKON on edistänyt ammattilaispalvelu-valmiuksia monilla tyytyväisillä suurilla asiakkailla. IKONia kunnioitetaan myös sen tuotantotulostusmyynnistään sekä palveluasiantuntijuudestaan. Olemme iloisia saadessamme lisätä erittäin kokeneen IKON-johdon sekä tuhansia taitavia ja omistautuneita IKONin työntekijoitä Ricoh-perheeseen, Kondo jatkaa.

IKONin toimitusjohtaja Matthew J. Espe sanoi: ”Teimme laajan arvioinnin yhtiön strategisista mahdollisuuksista, jonka jälkeen johtoryhmä teetätti virallisen arvioin yhtiön vaihtoehdoista. Johtoryhmä on hyväksynyt tämän erittäin houkuttelevan ostotarjouksen, joka hyödyttää niin osakkeenomistajia, asiakkaita kuin työntekijöitäkin. Tarjouksessa osakkeista maksetaan 33 % enemmän kuin IKONin osakkeen keskimääräinen hinta 60 päivältä pörssin sulkeuduttua 26.8. asti. Lisäksi yhdistyminen Ricohin kanssa, joka on yksi maailman kunnioitetuimmista ja innovatiivisimmista yhtiöistä, mahdollistaa sen, että voimme tarjota parempia palveluita asiakkaillemme sekä uusia mahdollisuuksia työntekijöillemme. Olemme edelleen täysin omistautuneita sille, että tarjoamme kaikille asiakkaillemme korkealaatuista tukea ja palveluita”.

Oston seuraksena RICOH vahvistaa liiketoimintainfrastruktuuriaan Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Euroopassa yhdistämällä IKONin vahvan myynti- ja palveluverkon omaansa. RICOH saa myös pääsyn IKONin asiakaskuntaan, jossa on mm. suuria sopimusasiakkaita ja valtiollisia sekä julkisen sektorin tahoja Yhdysvalloissa. Osto on jälleen yksi askel RICOHin yhteisessä maailmanlaajuisessa kasvustrategiassa.

Yrityskauppa toteutetaan fuusioimalla RAC:n kokonaan omistaman tytäryhtiön Keystone Acquisition, Inc:n toiminnot IKONiin. Fuusio vaatii vielä IKONin osakkeenomistajien hyväksynnän osakkeenomistajien kokouksessa, ja fuusion jälkeen käytetään ainoastaan yhtiönimeä IKON. Prosessin aikana RAC lunastaa kaikki IKONin osakkeet sen osakkeenomistajilta 17,25 dollarin hintaan per osake. Kauppa edellyttää niin Yhdysvaltojen kuin Euroopankin kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Osapuolet odottavat saavansa fuusioprosessin nopeasti päätökseen vuoden 2008 viimeisen neljänneksen aikana.

RICOH (pääkonttori Tokiossa, Japanissa) on maailman johtavia kuvantamisratkaisuiden valmistajia, joka on tuonut markkinoille monia uusia innovaatioita kuten digitalisoinnin, verkkoratkaisuja ja värien lisäämisen. Nopeasti kasvavalla tulostamisen ja asiakirjaratkaisuiden alueella RICOHilla on ollut haasteena vahvistaa asiakkaiden potentiaalisten tarpeiden arvioimiskanavoita sekä tehdä sopivia tarjouksia, jotka perustuvat asiakaslähtöiseen lähestymiseen. Erittäin kilpailuilla Yhdysvaltojen markkinoilla RICOH on sitoutunut vahvistamaan edelleen myynti- ja tukikanavoitaan.

IKON (pääkonttori Malvernissa, Pennsylvaniassa) on maailman suurin itsenäinen kanava asiakirjahallintajärjestelmille ja -palveluille. IKON jakelee ja huoltaa laajaa kirjoa toimistolaitteita, kuten monitoimilaitteita, fakseja ja tulostimia Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Länsi-Euroopan markkinoilla. IKONilla on yli 400 myynti- ja huoltopistettä, ja sillä on monia Fortune-lehden 500 suurimman yhtiön listalla olevia asiakkaita.

Katso yrityksen Ricoh estradisivu
Share: