Rakentaminen auttoi Granon kasvuun kesällä

8.9.2021 07:51Uutiset » Toimiala
Granon rakennusalan SokoPro-liiketoiminta ja konsultointiyritys Ramboll tekivät helmikuussa yhteistyösopimuksen palvelujen integroinnista. Kuva: Grano.

Granon liikevaihto kasvoi touko-heinäkuussa 8 prosenttia johtuen etenkin katsauskauden alun vahvasta kysynnästä sekä rakentamisen toimialan vahvuudesta läpi kesän. Panostajan kolmannen kvartaalin liiketoimintakatsauksen mukaan Granon liikevaihto oli tällä kaudella 25,1 milj. euroa ja liikevoitto 1,1 milj. euroa.

Granon palveluiden kysyntä vaihteli kaudella alkuvuoden tapaan merkittävästi kuukausien sekä liiketoiminta-alueiden välillä. Toukokuussa kysyntä oli vahvaa, mutta kesäkuukausina asiakasaktiviteetti oli odotettua alhaisempi. Koronapandemian vaikutukset näkyivät edelleen liikevaihdollisesti suurimmissa tuotelinjoissa arkkipainamisessa ja suurkuvassa, jossa erityisesti tapahtumien alhainen määrä heijastui kysyntätilanteeseen. Sen sijaan rakentamisen asiakasklusterin palveluissa kysyntä oli vahvaa läpi kesän.

Myös pakkausliiketoiminnassa sekä käännöspalveluissa kysyntä jatkui hyvänä.

Granon yhdeksän kuukauden liikevaihto oli 79,3 milj. euroa, joka oli lähes samaa tasoa kuin marraskuun 2019 ja heinäkuun 2020 välisenä aikana. Liikevoitto nousi 1,8 milj. euroon. Grano on Panostaja-konsernin selvästi suurin yritys.

Share: