Rakennuslehti ostaa Asuntomarkkinat-tapahtuman

18.6.2019 18:00Uutiset » Toimiala
Teemu Vehmaskoski (vas.), Juha Salmi ja Vesa Kemi sopivat Asuntomarkkinat-tapahtuman siirtymisestä Rakennuslehdelle. Kuva: Rakennuslehti/Anne Korhonen.

Rakennuslehteä kustantava Sanoma Tekniikkajulkaisut oy ostaa Suomen tärkeimpiin asuntoalan ammattilaistilaisuuksiin kuuluvan Asuntomarkkinat-tapahtuman liiketoiminnan. Myyjänä on Image Builder Oy.

Asuntomarkkinat on järjestetty 25 kertaa, ja seuraava tapahtuma on 30.1.2020 Helsingissä. Tilaisuus kokoaa vuosittain yhteen yli 200 asuntomarkkinoiden asiantuntijaa ja päättäjää yksityiseltä ja julkiselta sektorilta. Asuntomarkkinat-päivän aikana on käsitelty muun muassa asuntomarkkinoiden tilannetta ja näkymiä, ilmastonmuutoksen vaikutuksia, asuntopolitiikkaa, digitalisaatiota sekä rakentamisen ja suunnittelun laatua. Tapahtumassa jaetaan vuosittain myös alan innovaatiopalkinto.

Sanoma Tekniikkajulkaisujen liiketoimintaan tapahtuma sopii luontevasti tiedotteen mukaan.

– Asuntomarkkinat täydentää hienolla tavalla Rakennuslehden tarjoomaa asiatiedon ja ammattilaisnäkemysten kohtaamispaikkana, toteaa Sanoma Tekniikkajulkaisujen toimitusjohtaja Teemu Vehmaskoski.

Asuntorakentaminen ja markkina-analyysit ovat myös Rakennuslehden sisällön keskeisiä seuranta-alueita. Lehti tekee vuosittain muun muassa useita selvityksiä rakentamisen määrästä ja hintojen kehityksestä eri puolilla Suomea.

Asuntomarkkinoiden voimahahmo on ollut vuosien ajan Image Builderin toimitusjohtaja Juha Salmi, joka siirtää tapahtuman viestikapulan nyt Rakennuslehdelle. Hän jatkaa vielä seuraavan tapahtuman järjestelyissä neuvonantajana.

Rakennuslehteä kustantavalle Sanoma Tekniikkajulkaisuille Asuntomarkkinoiden hankkiminen on merkittävä askel yhtiön kasvustrategiassa. Rakennuslehti on menestynyt taloudellisesti hyvin rakennusalan buumin siivittämänä, ja se on säilyttänyt sekä paperisena että digitaalisena julkaisuna merkityksensä rakennusalan asiantuntijoiden ja päättäjien tärkeimpänä mediana.

Reino Lantto

Share: