Pyroll investoi jalostukseen ja pakkauksiin

18.2.2016 08:32Uutiset » Toimiala
Pyroll valmisti Marimekon uudistetut lahjapussit ja lahjakääreet.
Pyroll valmisti Marimekon uudistetut lahjapussit ja lahjakääreet.

Pyroll Group kasvattaa tuotantokapasiteettiaan sopimusjalostuksessa ja pakkauksissa. Konserni investoi 10 miljoonaa euroa eri liiketoimintayksiköihinsä vuonna 2015. Konsernin liikevaihto kasvoi ja käyttökate parani.

Pyrollin sopimusjalostuksen liiketoiminta-alue kasvoi merkittävästi vuoden 2015 alkupuolella, kun hollantilaisesta paperia ja kartonkia jalostavasta Winpacista tuli osa Pyrollia. Yritysoston jälkeen Hollannin tehtaalla on aloitettu mittava investointiohjelma, joka saadaan päätökseen vuoden 2017 alkupuolella.

Suomessa sopimusjalostuspuolella saatiin päätökseen Pyrollin Siltakylän tehtaan tuotantokapasiteetin ja -tehokkuuden kasvattamisohjelma. Tehtaalle investoitiin uusi valmisvaraston laajennus, täysautomaattinen ja huipputehokas arkkileikkuri sekä pakkauslinja. Puolan tehtaalle on investoitu uusi asiakas- ja ympäristövaatimukset huomioiva pakkauslinja.

Pakkauspuolelle tehtiin tiedotteen mukaan myös merkittäviä investointeja. Näistä merkittävin oli Pyrollin Tampereen pakkausyksikköön tehty foilaus-stanssauskoneinvestointi. Markkinoiden monipuolisin kone mahdollistaa premiumtasoisten pakkausten valmistamisen kustannustehokkaasti. Asiakkaat voivat saada pakkauksiin entistä näyttävämpiä efektejä. Investointi mahdollistaa myös kohdistettujen turvahologrammifoilausten teon.

Pyroll työllistää yli 500 henkilöä, ja konsernin liikevaihto on noin 90 miljoonaa euroa.

Share: