Puumateriaalit ja kierrätys esillä Lahden kisoissa

7.3.2017 09:01Uutiset » Toimiala
Stora Enso, Tetra Pak ja Valio jakoivat kisoissa liukuria, joka oli tehty maitotölkkien kartongista. Käytön jälkeen liukurit kerättiin ja käytetään uusien tuotteiden valmistuksessa. Kuva: Stora Enso.

Puusta valmistetut uusiutuvat tuotteet ja kierrätys olivat vahvasti esillä Lahden MM-kilpailuissa. Stora Enso työskenteli tiiviissä yhteistyössä kisajärjestäjien kanssa edistääkseen uusiutuvien materiaalien käyttöä ja kestäviä ratkaisuja kisoissa.

Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut houkuttelivat 220 000 katsojaa seuraamaan kisoja stadionilla Lahdessa sekä 500−600 miljoonaa tv-katsojaa maailmanlaajuisesti. Tapahtumalle myönnettiin Ekokompassi-ympäristösertifikaatti osoituksena sitoutumisesta kisojen ympäristövaikutusten vähentämiseen.

– Olemme hyödyntäneet positiivisia kokemuksiamme Falunin maailmanmestaruuskilpailuiden sponsoroinnista vuonna 2015. Olemme iloisia tästä upeasta mahdollisuudesta näyttää miten kaikki, mikä tänään valmistetaan uusiutumattomista materiaaleista, voidaan huomenna valmistaa puusta, sanoo Stora Enson toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström.

Sekä monet rakennelmat että kisojen kulutustuotteet oli tehty puukuidusta. Stora Enso huolehtii nyt kisoihin tuomiensa tuotteiden ja rakennelmien kierrättämisestä ja jatkokäytöstä. Kaksi ristiinliimatuista puuelementeistä (CLT) valmistettua laavua on lahjoitettu Lahden kaupungille ja kaikki kisoissa kerätty kierrätyskartonki tullaan käyttämään uusien aaltopahvikartonkituotteiden raaka-aineena.

Share: