PunaMustasta joutsenmerkitty painolaitos

9.11.2009 01:00Uutiset » Toimiala

Painotalo PunaMustalle on myönnetty Joutsenmerkki eli Pohjoismainen Ympäristömerkki. Merkki kattaa PunaMustan aikakauslehtien ja mainospainotuotteiden tuotannon.

Joutsenmerkin saadakseen painon tulee täyttää tiukat, mm. paperia, painokemikaaleja, päästöjä ja jätteitä sekä energiankulutusta koskevat vaatimukset. Kirjapainossa on lisäksi oltava toimiva ohjeistus, jolla pyritään jatkuvaan ympäristöasioiden parantamiseen.

Ympäristöasioihin panostaminen on nykyään tärkeä kilpailutekijä painoalalla. Joutsenmerkin avulla paino pystyy luotettavasti osoittamaan asiakkailleen olevansa ympäristöasioista vastuunsa kantava painotalo. Joutsenmerkitty paino tarjoaa asiakkailleen myös mahdollisuuden hyödyntää Joutsenmerkkiä omassa viestinnässään joutsenmerkittyjen painotöiden muodossa.

– Yrityksemme tärkeimpiä arvoja on jo pitkään ollut ympäristöstämme huolehtiminen. Myös asiakkaidemme keskuudessa ympäristöarvojen merkitys on jatkuvasti kasvanut ja yhteistyökumppaneilta edellytetään asianmukaista ja kestävää ympäristöasioiden hoitoa. Joutsenmerkki on konkreettinen tapa viestiä asiakkaillemme ja muille sidosryhmillemme, että haluamme olla mukana tässä positiivisessa kehityksessä, toteaa PunaMusta Oy:n toimitusjohtaja Jari Avellan.

PunaMusta on perustettu vuonna 1899. Painon toiminnan pääpaino on Suomen markkinoilla, mutta vienti kasvaa jatkuvasti. Tällä hetkellä viennin osuus on 30 % liikevaihdosta. Paino on osa Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konsernia.

Lisätietoa Joutsenmerkistä ja sen vaatimuksista löytyy osoitteesta www.ymparistomerkki.fi.

Share: