PunaMusta sopeuttaa toimintaansa

15.5.2020 11:10Uutiset » Toimiala
PunaMustan painotuotantoa. Kuva: PunaMusta.

PunaMusta Media -konserniin kuuluva PunaMusta Oy vähentää henkilöstönsä määrää yhdeksällä henkilötyövuodella yt-neuvottelujen tuloksena. Konsernin painotoimiala kasvoi tammi-maaliskuussa, mutta liiketulos oli tappiollinen.

Neuvottelujen piirissä oli PunaMusta Oy:n suurkuvatoimintojen sekä pienpainamisen kaikkien liiketoimintojen henkilöstö lukuun ottamatta Oulun ja Joensuun digi- ja arkkituotantoja.

Neuvottelujen tavoitteena oli parantaa Vantaan yksikön kilpailukykyä ja tehostaa konsernin pienpainamisen ja suurkuvan toimintoja. Henkilöstövähennyksillä sekä toimintojen ja tehtävien uudelleenjärjestelyillä ja tehostamisilla saavutetaan tiedotteen mukaan neuvotteluille asetettu 0,6 miljoonan euron säästötavoite.

PunaMustan ulkoinen liikevaihto kasvoi yritysostojen ansiosta alkuvuonna 10,4 % ja oli 22,4 milj. euroa. PunaMusta osti helmikuussa Streamlog Oy:n konkurssipesän palveluliiketoiminnan. Maaliskuun lopussa ostettiin Pixmill Group.

Konsernin liikevaihto kasvoi alkuvuonna 6,7 % ja oli 27,3 milj. euroa. Liiketulos oli tappiolla 0,6 milj. euroa.

– Konsernin liikevaihdon kasvu jatkui hyvänä alkuvuonna, kunnes koronavirus aiheutti merkittävän kysynnän laskun, joka vaikutti myös PunaMusta Mediaan. Mediamarkkinat hiljenivät äkistimaaliskuun puolessavälissä ja useat yhtiöt jäädyttivät markkinointitoimenpiteensä. Nämä näkyivät myös PunaMusta Median molempien toimialojen liikevoiton heikkenemisenä, sanoo konsernin toimitusjohtaja Raimo Puustinen.

Share: