PunaMusta osti Satavision Oy:n printtitoiminnan

27.3.2019 13:46Uutiset » Toimiala
Satavision Oy:n tuotantotila. Kuva: Satavision.

Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj:n tytäryhtiö PunaMusta Oy on ostanut oululaisen graafisen tuotannon ja yritysnäkyvyyden lisäämisen palveluihin erikoistuneen Satavision Oy:n print-liiketoiminnan.

Liiketoimintakaupan kauppahinta on 0,4 miljoonaa euroa, joka maksetaan käteisellä Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj:n kassavaroista. Liiketoiminta siirtyy PunaMustalle 1.4.2019 alkaen.

Satavision Oy:n print-liiketoiminnan liikevaihto vuonna 2018 oli 1,1 miljoonaa euroa. Liiketoiminta työllisti vuonna 2018 yhdeksän henkilöä, jotka siirtyvät PunaMustan palvelukseen. Satavision on mainos- ja peliyhtiö, joka tarjoaa sekä perinteistä printtimainontaa että digitaalisia palveluja.

Liiketoimintakauppa vahvistaa pörssitiedotteen mukaan Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konsernin painotoimialan kasvustrategiaa. Investoinnin avulla konserni laajentaa suurkuvapainamisen liiketoimintoja, ja samalla konsernin palveluvalikoimaan tulee uutta tarjontaa digitaalisten ratkaisujen ja autoteippausten myötä. Solmitulla liiketoimintakaupalla saadaan lisää osaavaa henkilökuntaa sekä asiakkuuksia varsinkin Pohjois-Suomeen.

Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konserni on vahvistanut painotoimialaansa viime vuosina yrityskaupoilla. Viime vuonna hankittiin Forssan Kirjapaino sekä Erweko. Vuonna 2017 ostettu Suomen Yliopistopaino on yhdistetty PunaMustaan. Konsernin painotoimialan yritysten liikevaihto oli vuonna 2017 yhteensä noin 95 miljoonaa euroa.

Share: