PunaMusta Medialta tulosvaroitus

10.2.2020 08:52Uutiset » Toimiala
PunaMustan painotuotantoa. Kuva: PunaMusta.

PunaMusta Media Oyj muuttaa alustavan tilinpäätöksen perusteella näkymiään vuodelle 2019. Konsernin liiketulos jää vuoden 2018 tasosta ollen kuitenkin positiivinen. Konsernin liikevaihto kasvoi tilikaudella 2019.

Liiketuloksen laskuun vaikuttavia merkittävimpiä tekijöitä ovat ennakoitua heikompi painotoimialan liikevaihdon kehitys ja toteutetut toiminnan uudelleen järjestelyt.

Aiemmassa ohjeistuksessa konsernin liikevaihdon odotettiin kasvavan ja liiketuloksen arvioitiin paranevan vuoden 2018 tasosta. Vuonna 2018 liikevaihto oli 87,6 miljoonaa euroa ja liiketulos oli 0,7 miljoonaa euroa.

Pörssitiedotteen mukaan liiketuloksen laskuun vaikuttavia merkittävimpiä tekijöitä ovat ennakoitua heikompi painotoimialan liikevaihdon kehitys ja toteutetut toiminnan uudelleen järjestelyt ja niihin liittyvät kertaluonteiset kustannuserät. Neljännen kvartaalin liiketulosta heikensi myös postin lakon vaikutukset, tuotantovolyymien lasku suhteessa olemassa olevaan tuotantokapasiteettiin sekä tilikauden yrityshankintoihin liittyvät käyvän arvon poistot.

Share: