PunaMusta Media osti Hämeen Kirjapainon

1.7.2019 18:09Uutiset » Toimiala
Hämeen Kirjapainon omistivat sisarukset toimitusjohtaja Miika Haavisto sekä tuotanto- ja hallintojohtaja Miia Lehtinen.

PunaMusta Media on ostanut 1.7. Hämeen Kirjapaino Oy:n koko osakekannan. PunaMusta jatkaa näin merkittävien yrityskauppojen sarjaa, joilla konserni on noussut painoalan toimijoiden kärkijoukkoon Suomessa. Hämeen Kirjapainon osto kasvattaa konsernin liikevaihtoa noin 14 miljoonalla eurolla.

Osakekauppana toteutettavan yritysoston nettovelaton kauppahinta on pörssitiedotteen mukaan 10,0 miljoonaa euroa. Hämeen Kirjapaino Oy:n liikevaihto vuonna 2018 oli 10,8 miljoonaa euroa, ja sen liikevoitto oli 1,6 miljoonaa euroa.

PunaMusta Media Oyj:n ja Hämeen Kirjapaino Oy:n muodostaman kokonaisuuden pro forma liikevaihto vuodelta 2018 on noin 124,0 miljoonaa euroa ja pro forma liikevoitto on noin 1,8 miljoonaa euroa sisältäen PunaMusta Media Oyj:n tekemät yrityskaupat vuosina 2018 ja 2019. PunaMusta Media Oyj:n raportoitu liikevaihto vuonna 2018 oli 87,6 miljoonaa euroa ja liikevoitto 0,7 miljoonaa euroa. Konsernin nykyisen henkilökunnan määrä kasvaa kaupan myötä noin 650 työntekijään.

Hämeen Kirjapainokin on myös laajentunut yritysostoilla. Se osti 1.4.2019 SP-Paino Oy:n liiketoiminnot. SP-Painon liiketoimintojen liikevaihto 31.3.2019 päättyneellä tilikaudella oli 3,2 miljoonaa euroa ja oikaistu liikevoitto noin -0,1 miljoonaa euroa.

Yrityskauppa vahvistaa tiedotteen mukaan merkittävästi PunaMusta Media -konsernin painotoimialan asemaa ja kasvua kotimaisilla painomarkkinoilla. Yrityskauppa on osa yhtiön strategiaa olla Suomen vastuullisin ja vahvin paino- ja yritysnäkyvyyden osaaja. Investoinnin avulla konserni saa valikoimaansa uusia digiviestinnän palveluja, lisää ammattimaista henkilöstöä sekä merkittäviä uusia asiakkuuksia. Samalla yrityskauppa selkeyttää edelleen painotoimialan kilpailutilannetta Suomessa ja varmistaa asiakkaille painotöiden valmistamisen kotimaassa myös jatkossa.

Share: