PunaMusta Media mukaan YK:n yritysvastuualoitteeseen

22.6.2021 15:00Uutiset » Toimiala
PunaMusta pystyy valmistamaan hiilineutraalit painotuotteet käyntikorteista laajalevikkisiin lehtiin. Kuva: PunaMusta.

PunaMusta Media Oyj liittyi kesäkuussa YK:n Global Compactiin, maailman suurimpaan yritysvastuualoitteeseen. Yhtiö aikoo myös asettaa tulevaisuudessa päästövähennystavoitteensa Science Based Targets -aloitteen (SBTi) mukaisesti.

Vastuullisuus on PunaMusta Media -konsernin keskeinen arvo sen maaliskuussa 2021 päivitetyssä strategiassa. YK:n Global Compact on yritysvastuun yleismaailmallinen kehys ja maailman laajin yritysvastuun yhteistyömuoto, jonka tavoitteena on edistää vastuullista ja kestävää liiketoimintaa kaikkialla maailmassa.

– Global Compact -aloitteeseen liittymisen kautta PunaMusta Media -konserni sitoutuu kymmeneen ihmisoikeuksiin, työoloihin, ympäristöön ja lahjonnan ehkäisyyn liittyvään periaatteeseen, sekä kehittämään liiketoimintansa vastuullisuutta YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti. Global Compact toimii arvoperustana ja selkänojana PunaMusta Media -konsernin yritysvastuutyön kehittämisessä, kertoo PunaMusta Median toimitusjohtaja Raimo Puustinen.

Konsernin näkyvyys- ja painoalan palveluja tuottava yhtiö PunaMusta Oy on tarjonnut 1.1.2021 alkaen lähes kaikki mainospainotuotteet ja viestinnän materiaalit 100-prosenttisesti hiilineutraalina kaikille asiakkailleen. Kaikki konsernin omat lehdet painetaan nekin täysin hiilineutraalisti. Konserni on myös pystynyt pienentämään näkyvyys- ja painoliiketoiminnan hiilijalanjälkeä huomattavasti vuosina 2018–2020.

PunaMustaMedia pääsee mukaan UN Global Compactin Climate Ambition Accelerator -koulutusohjelmaan, joka on nyt käynnistynyt. Koulutukseen osallistuu 25 erikokoista ja eri toimialoja edustavaa yritystä Suomesta. Media-alalta mukana on myös Sanoma.

Global Compact -aloitteessa ovat lisäksi mukana mediayhtiöt Alma Media, Grano, YLE ja Woltti.

Share: