Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

PunaMusta Media kääntyi kasvuun 2021

28.2.2022 11:31Uutiset » Toimiala
PunaMustaan kuuluva Profilight on toteuttanut ulkomainontaa mm. Koskikeskukseen Tampereella. Kuva: Profilight.

PunaMusta Media -konsernin liikevaihto kasvoi viime vuonna erityisesti hyvin vahvan viimeisen kvartaalin ansiosta. Liikevaihto nousi siinä ennätyslukemiin ja tulos oli voitollinen. Tältä vuodelta konserni odottaa liikevaihdon kasvua ja liiketuloksen parantumista.

Viime vuonna pörssinoteeratun mediakonsernin liikevaihto oli 106 milj. euroa ja liiketulos -1,8 milj. euroa.

– Vuoden viimeinen kvartaali osoitti konsernin olevan oikealla tiellä. Liikevaihdon lähes 10 %:n kasvun lisäksi käyttökate, 2,8 milj.euroa, parani 0,1 milj. euroa ja oli vuoden 2015 toisen kvartaalin jälkeisistä vuosineljänneksistä konsernin paras. Myös liiketulos nousi positiiviseksi 0,3 milj. euroon, sanoo konsernin toimitusjohtaja Raimo Puustinen tilinpäätöstiedotteessa.

PunaMusta Media on viime vuosina laajentanut voimakkaasti näkyvyys- ja painoliiketoimintaansa yritysostojen avulla. Liiketoiminnassa haetaan strategian mukaisesti kasvua etenkin näkyvyys- ja digitaalisista palveluista. Viime vuonna hankittiin Profilight ja Gredi -yritykset. Yritysjärjestelyt mahdollistavat entistä laaja-alaisemman palvelutarjonnan markkinointipalveluissa.

Konsernin näkyvyys- ja painoliiketoiminnan kokonaisliikevaihto oli tilikaudella 96,6 milj. euroa, kun se vuotta aiemmin oli 92,6 milj.euroa. Liiketoimintaan kuuluva PunaMusta Oy palvelee asiakkaitaan mm. aikakauslehtien ja sanomalehtien sekä mainospainotuotteiden ja viestinnän materiaalien painamisessa sekä niiden suunnittelussa, suurkuvaratkaisuissa, brändinhallinnan ratkaisujen tarjoajana ja digitaalisen näkyvyyden palveluntarjoajana.

Medialiiketoiminnan kokonaisliikevaihto oli tilikaudella 19,4 milj. euroa (19,4 milj. euroa vuotta aiemmin). Medialiiketoiminta koostuu sanomalehti Karjalaisesta, kuudesta paikallislehdestä, kaupunkilehdestä sekä radiokanavasta.

Reino Lantto

Array
Share: