PunaMusta Media ja Grano lomauttavat

31.3.2020 08:58Uutiset » Toimiala
PunaMustan painotuotantoa. Kuva: PunaMusta.

Graafisella alallakin turvaudutaan lomautuksiin pandemian aiheuttamien ongelmien vuoksi. Alan suurimmat konsernit Grano ja PunaMusta ovat ilmoittaneet henkilökuntansa vaihtelevan pituisista lomautuksista.

PunaMusta Media ilmoitti 30.3. pörssitiedotteella, että konsernin henkilöstön lomautuksia koskevat yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen piirissä oli noin 650 henkilöä.
Neuvottelujen jälkeen työnantaja on tehnyt päätöksen, että koko konsernin henkilöstö lomautetaan enintään 90 päiväksi vuoden 2020 loppuun mennessä työtehtävien kriittisyys, toiminnan jatkuvuus ja kehittäminen huomioiden. Osa lomautuksista voidaan korvata muilla yhdessä henkilöstön kanssa haettavilla työaikaan liittyvillä ratkaisuilla.

Granon yt-neuvottelut päättyivät 27.3. Konserni on jo käynnistänyt lomautukset ensimmäisten 40 henkilön osalta. Koko henkilökuntaa koskevia enintään 90 päivän lomautuksia toteutetaan vaiheittain tämän vuoden aikana.

– Lomautukset koskevat aluksi vain osaa konsernin henkilöstöstä, mutta seuraamme tilannetta päivittäin ja olemme varautuneet laajentamaan lomautuksia koskemaan koko henkilökuntaa tilanteen niin vaatiessa. Myös johtoryhmä (ml. toimitusjohtaja) lomautetaan osa-aikaisesti, kertoo toimitusjohtaja Pekka Mettälä.

Grano tekee lomautussäästöjen lisäksi tarvittavat säästöt hankinnoista ja palveluostoista. Mettälän mukaan konserni on myös sopinut useiden tahojen kanssa maksujoustoista.

Share: