PunaMusta laajentaa digituotantoaan

17.5.2017 08:49Uutiset » Toimiala
Kuva: PunaMustan painotuotantoa.

Painotalo PunaMusta Oy laajentaa digitaalista painotuotantoaan merkittävästi yrityskaupalla. Yhtiöön liitetään Suomen Yliopistopainon liiketoiminta.

PunaMusta kuuluu Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj -konserniin. Konserni on ostanut 15.5.2017 Suomen Yliopistopaino Oy:n osakekannan. Suomen Yliopistopaino Oy tunnetaan myös nimellä Juvenes Print.

Suomen Yliopistopaino on digipainamiseen erikoistunut yhtiö, jolla on toimipisteitä Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa, Kuopiossa ja Joensuussa. Yrityksen liikevaihto vuonna 2016 oli 5,0 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 23. Yrityksen omistivat Tampereen yliopiston tukisäätiö, Åbo Akademi, Oulun yliopisto, UTU Holding Oy ja TTY-säätiö.

– Ostetulla yrityksellä on hyvin vähän päällekkäistä toimintaa PunaMusta Oy:n kanssa, ja tuo siten erinomaisen lisän palveluntarjontaan asiakkaidemme käytettäväksi. Samoin yrityksellä on myös tärkeät tilausjärjestelmät ja verkkokaupparatkaisut valmiina. Pystymme tulevaisuudessa tarjoamaan myös pienemmät painotyöt yhä ketterämmin ja tarvittaessa personoidusti, sanoo toimitusjohtaja Jari Avellan.

PunaMustan päätuotteina ovat heatset-koneilla painettavat säännöllisesti ilmestyvät painosmääriltään pienet ja keskisuudet aikakauslehdet, järjestö- ja asiakaslehdet sekä mainospaino- ja suurkuvatuotteet.  Yrityksen tuotanto on sijainnut Joensuussa, Tampereella ja Nurmeksessa sekä repro Helsingissä. Asiakaspalvelu ja myynti palvelevat kaikilla näillä paikkakunnilla. Yrityksen liikevaihto oli 57,3 miljoonaa euroa vuonna 2016.

Share: