Prem investoi uuteen silkkipainokonelinjaan

29.11.2017 08:00Uutiset » Toimiala
Premin toimitusjohtaja Teemu Pärnänen. Kuva: Prem.

Painotuotteiden viimeistelyyn erikoistunut Prem on kasvattanut liikevaihtoaan vauhdikkaasti. Yritys investoi nyt täysautomaattiseen silkkipainolinjaan toiminnan tehostamiseksi ja palveluvalikoiman laajentamiseksi.

Premin eli Suomenselän Laminointi Oy:n toimitusjohtaja Teemu Pärnänen kertoo yrityksen liikevaihdon kasvaneen lähes 30 prosenttia vuonna 2016. Tänä vuonna päästään 20–30 prosentin kasvuun. Kasvu on johtanut siihen, että joskus toimitusaika on ollut pitkä.

– Alamme on menossa yhä hektisempään suuntaan ja meidän tulee mennä kehityksen mukana. Asiakkaat eivät halua varastoida tuotteita, joten eräkoot ja toimitusajat pienenevät. Nyt teemme töitä kahdessa vuorossa, ja se on nopeuttanut toimintaa laminoinneissa, folioinneissa ja preeglauksissa. Lakkauksissa flexo/silkki hybridi UV-lakkakoneellamme tehdään joko ylivetolakkausta tai kohdelakkausta kerrallaan. Tällöin saattaa kestää päivä tai kaksi ennen kuin tilaus saadaan käsittelyyn, Pärnänen sanoo.

SPS Technoscreenin silkkipainokone Vitessa.

Lakkausten tehostamiseksi yritys on tilannut uuden SRA3–B1 koon SPS Technoscreenin täysautomaattisen silkkipainokonelinjan, jolla pystytään tekemään erikoiskohdelakkauksia. Samalla myös tuotevalikoima laajenee. Kone asennetaan ensi vuoden puolivälin jälkeen. Investointiin liittyy automaatiotason nostamiseen liittyviä lisälaitteita.

– Uusia mahdollisuuksiamme tulevat olemaan väripainatukset, kylmäfolioinnit, raapepinnat ja muut erikoislakkaukset. Automaationtason nostamisella edesautetaan yhä pienempien sarjojen kustannustehokasta valmistusta, Pärnänen kertoo.

Share: