Prem investoi uusiin palveluihin foliointikoneella

28.11.2019 07:06Uutiset » Toimiala
Premin mallityössä on kirkas kohde-UV, 3D-preeglaus ja struktuurifoliopainatus. Kuva: Prem.

Painotuotteiden erikoisefektien tekoon erikoistunut Prem laajentaa tuotevalikoimaansa ja kapasiteettiansa investoimalla uuteen foliopainokoneeseen. Sen avulla voidaan tuottaa mm. syvempiä 3D-preeglauksia, uudenlaisia kohdistettuja hologrammiefektejä ja turvapainatusta.

Uusi painokone on sveitsiläinen B2-koon Gietz folioautomaatti. Kone asennetaan keväällä 2020. Entuudestaan Premillä on B2- ja B1 koon foliopainokoneet. Tulevan koneen nopeus nykyisiin verrattuna on moninkertainen isommissa arkkimäärissä.

– Investoinnilla nostamme kapasiteettia ja jatkamme palveluvalikoiman laajentamista arkkipainotuotteiden erikoispintakäsittelyissä. Olemme nyt parin vuoden aikana investoineet ja tuplanneet konekannan sekä tuotevalikoiman, kertoo Premin toimitusjohtaja Teemu Pärnänen.

Uusi kone mahdollistaa mm. syvempien 3D-preeglausten tekemisen, paksumpien materiaalien folioinnin sekä useamman foliosävyn käytön yhdellä ajolla ristikkäisvetojärjestelmän takia. Lisäksi kone varustetaan hologrammiyksiköillä, joilla voidaan tehdä uusia hologrammiefektejä ja turvapainatuksia.

Premillä on viime vuosina riittänyt onneksi töitä, Pärnänen kertoo. Erikoisefekteillä on kysyntää, vaikka painotuotteiden määrä väheneekin. Investoinnin vuoksi Prem myös lisää henkilökuntansa määrää ja etsii painoalan osaajaa tiimiinsä. Työsuhteeseen johtavasta vinkistä on jopa luvassa palkkio.

Prem on Suomenselän Laminointi Oy:n markkinointinimi. Yritys on toiminut alalla jo yli 40 vuotta ja aloitti offsetpainona. Painotuotteiden jälkikäsittelyyn erikoistuttiin 70-luvun lopussa. Prem toimii Keuruulla. Työntekijöitä on viisi.

Share: