Postin lakko kiristää painoaikatauluja

23.10.2019 09:03Uutiset » Toimiala
Postin varhaisjakelussa työskentelee nyt noin 2 300 jakajaa. Kuva: Posti.

Postialan työntekijäjärjestö PAU uhkaa ennätyspitkällä kahden viikon lakolla, joka alkaisi 11. marraskuuta. Lakonuhka kiristää varmasti painotalojen aikatauluja, kun lehdet ja markkinoijat yrittävät saada painotuotteensa jakeluun ennen lakon alkamista.

Lakkoilu ei ainakaan vahvista painotuotteen asemaa mediakilpailussa, sillä digitaalisen median jakelu ei lakkoile, vaikka verkossa välillä onkin ongelmia. On vielä epäselvää, miten mahdollinen lakko vaikuttaisi esimerkiksi lehtien varhaisjakeluun.

Postin jakelu, käsittely ja kuljetus ovat PAU:n ilmoituksen mukaan marraskuussa lakossa kaksi viikkoa, mikäli työehtosopimusneuvotteluissa ei edetä eikä pakettilajittelijoiden tilanteesta päästä työnantajan kanssa sopuun. Lakon on määrä alkaa aamukuudelta 11. marraskuuta ja se päättyisi 24. marraskuuta kello 24. Lakko koskisi 9 000:ta työntekijää.

Postin jakelu, käsittely ja kuljetus ovat lakossa, mikäli työehtosopimusneuvotteluissa ei edetä eikä pakettilajittelijoiden tilanteesta päästä työnantajan kanssa sopuun.

– Kahden viikon lakko olisi Postin työntekijöiden pisin työtaistelu ainakin yli kymmeneen vuoteen, arvioi Postin poikkeustilanteiden johtaja Jarmo Ainasoja Kauppalehdelle.

REINO LANTTO

Share: