Postilaki mahdollistaa sanomalehtien päiväjakelun jatkumisen

22.6.2017 07:00Uutiset » Toimiala
Postin jakelua Kirkkonummella. Kuva: Posti.

Sanomalehtien Liitto pitää eduskunnan hyväksymän postilain perusajatusta vähintään viisipäiväisen sanomalehtijakelun turvaamisesta erittäin tärkeänä. Uusi postilaki mahdollistaa sanomalehtien päiväjakelun jatkumisen nykyiseen tapaan viitenä päivänä viikossa varhaisjakelualueiden ulkopuolisilla haja-asutusalueilla. Alueilla, joissa lehdet jaetaan jo varhain aamulla, päiväposti on jaettava vähintään kolmena päivänä viikossa.

– Olennaista on, että lain tarkoitus myös toteutuu ja että sitä seurataan tarkasti. Viestintäviraston on valvottava yleispalvelukirjeiden kulkunopeuden lisäksi sitä, että postia käytännössä jaetaan laissa säädettyinä päivinä, korostaa Sanomalehtien Liiton hallituksen puheenjohtaja Petteri Putkiranta.

Postilaki koskee suoraan vain postimerkillä maksettuja kirjeitä ja kortteja, mutta sen takaama jakeluverkko palvelee myös yrityskirjeitä ja lehtiä. Postin on heinäkuusta 2018 lähtien kilpailutettava jakelun toteuttaja varhaisjakelualueen ulkopuolisilla alueilla.

Suomalaisten lehtikustantamoiden omistama Jakeluyhtiö Suomi on tiedotteen mukaan valmis kilpailuun.

– Pyrimme koko ajan laajentamaan kattavuuttamme ja etsimme verkostoomme uusia potentiaalisia postiyrityksiä niille alueille, joilla emme vielä toimi, kertoo Jakeluyhtiö Suomi Oy:n toimitusjohtaja Marko Toivari.

Share: