Posti printtaa ja jakelee Suomi.fi-viestit

7.10.2020 17:09Uutiset » Toimiala
Kuva: suomi.fi

Suomi.fi-viestien tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelun toimittajaksi on valittu Posti Messaging Oy. Digi- ja väestötietovirasto kilpailutti Suomi.fi-viestien tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelun palvelun keväällä 2020. Palvelun kautta välitetään julkisen hallinnon viestejä.

Tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelun myötä viestien (kuten päätökset, tiedonannot ja muut asiakirjat) lähettäminen on Suomi.fi-viestejä käyttäville organisaatioille mahdollisimman yksinkertaista. Organisaatioiden ei tarvitse enää erikseen kilpailuttaa paperipostitusta eikä hallinnoida erillistä postituspalvelua. Kun organisaatio käyttää Suomi.fi-viestejä, viestien lähetys kansalaisille ja yrityksille hoituu tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelun kautta yhdellä kerralla huolimatta siitä, käyttääkö vastaanottaja Suomi.fi-viestejä vai haluaako tämä viestit paperipostina.

– Lähdemme nyt Posti Messaging Oy:n kanssa pystyttämään palvelua asiakkaittemme käyttöön. Tavoitteena on, että Suomi.fi-viestejä käyttävät julkisen hallinnon organisaatiot voisivat ottaa tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelun käyttöönsä loka-marraskuussa 2020. Organisaatioiden liittäminen uuteen palveluun voidaan aloittaa tämänhetkisen arvion mukaan ennen palvelun käyttöönottoa syksyllä 2020, arvioi kehityspäällikkö Maria Juka-Lahdenperä Digi- ja väestötietovirastosta.

Suomi.fi-viestien tulostus-, kuoritus- ja jakelupalvelua voi käyttää vain niiden viestien tulostukseen, kuoritukseen ja jakeluun, jotka julkisen hallinnon organisaatio on lähettänyt Suomi.fi-viesteihin. Muihin tulostus-, kuoritus- ja jakelupalveluihin liittyvissä tarpeissa käyttäjäorganisaatioiden on itse järjestettävä vastaavat palvelut tai niiden osat.

– Digi- ja väestötietovirasto on erittäin tärkeä asiakkuus Posti Messaging Oy:lle. Haluamme panostaa saumattomaan yhteistyöhön organisaatioidemme välillä tuottaaksemme ensiluokkaista tulostus- kuoritus- ja jakelupalvelua Suomi.fi-viestit -palvelun kautta koko Suomen julkiselle sektorille, sanoo johtaja Nina Hedberg Posti Messaging Oy:stä.

Share: