Pohjoismaissa hoidetaan metsiä kestävästi

7.12.2016 10:28Uutiset » Toimiala

Kuva: Metsä Board.

Kuva: Metsä Board.

Pohjoismaiset metsäyhtiöt saavat kiitosta metsien kestävästä hoidosta ja puunhankinnasta. CDP:n metsäohjelma on listannut puu- ja puupohjaisten tuotteiden 2016 Forest A -listoille mm. Metsä Boardin ja UPM:n.

CDP:n raportti selvittää, miten yritykset suojaavat toimitusketjujaan ja taloudellista tulostaan metsäkatoon liittyviltä riskeiltä. Raportti tehtiin 365:n ja yhteensä 22 miljardin US-dollarin varoja hallinnoivan sijoittajan pyynnöstä. Se kokoaa yhteen tiedon toimenpiteistä, joilla suuret yhtiöt pyrkivät ehkäisemään metsäkatoa.

UPM on yksi kahdeksasta maailman johtavasta yrityksestä, jotka CDP:n metsäohjelma on listannut puu- ja puupohjaisten tuotteiden 2016 Forest A -listalle. Listalle nimetyt yritykset edistävät puun ja puutuotteiden kestävää hankintaa tai tuotantoa.

– UPM on sitoutunut metsänhoito- ja hakkuukäytäntöihin, jotka perustuvat kansainvälisesti hyväksyttyihin kestävän metsänhoidon periaatteisiin. Tänä päivänä 84 prosenttia käyttämästämme puusta on sertifioitua, ja pyrimme kasvattamaan osuuden 100 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä, UPM:n ympäristö- ja vastuullisuusjohtaja Sami Lundgren sanoo.

Myös Metsä Board pääsi CDP:n listalle Forest A- jo toisena peräkkäisenä vuotena. Yhtiö edistää metsäsertifiointia kaikilla toiminta-alueillaan säilyttääkseen monimuotoisuuden ja varmistaakseen metsien monikäytön. Metsä Board osallistuu aktiivisesti sertifioinnin kehittämiseen Metsä Groupin kautta. Kaikki yrityksen käyttämä puu on jäljitettävissä ja hankittu sertifioiduista tai kontrolloiduista metsistä.

CDP:n listoille pääsivät myös Mondi, SCA, Tetra Pak, BillerudKorsnäs, DS Smith, Holmen ja Sappi.

Share: