Pohjoismaiset metsäyhtiöt kärkitasoa ilmastotoimissa

28.10.2016 08:25Uutiset » Toimiala
Kuva: Metsä Board.
Metsä Boardin Husumin kartonkitehdas. Kuva: Metsä Board.

Pohjoismaiset metsäyhtiöt saavat tunnusta toimistaan ja strategiastaan ilmastonmuutosta vastaan. BillerudKorsnäs, Metsä Board, Stora Enso ja UPM ovat jälleen mukana CPD:n Ilmasto A-listalla.

Kansainvälinen voittoa tavoittelematon järjestö CDP (aiemmin Carbon Disclosure Project) on valinnut yritykset Climate A -listalleen, jolle pääsi 9 % CDP:n Climate-ohjelmaan osallistuneista yrityksistä. Listalle pääsy on tunnustus yrityksen toimista vähentää päästöjä ja työstä ilmastonmuutosta vastaan edellisenä raportointivuotena.

– Sijoitus CDP:n Climate A -listalla on tervetullut tunnustus työllemme. Investoimalla bioenergiaan sekä energia- ja materiaalitehokkuuteen fossiiliset CO2- päästömme ovat pienentyneet 42 % vuodesta 2009. Vuonna 2015 yli 80 % käyttämistämme polttoaineista oli biopohjaisia. Etsimme jatkuvasti uusia kohteita parantaa energiatehokkuuttamme tuotantolaitoksissamme, Metsä Boardin toimitusjohtaja Mika Joukio sanoo.

Stora Enson tuottamasta ja käyttämästä energiasta jo yli 75 % saadaan hiilineutraaleista lähteistä, kertoo johtaja Noel Morrin (EVP Sustainability).

– Ilmaston lämpenemisen estäminen vaatii pitkäaikaisia toimenpiteitä. Siksi Stora Enso on jo yli vuosikymmenen vähentänyt aktiivisesti toimintojensa energiaintensiivisyyttä ja monissa paikoissa myös riippuvuutta fossiilisista polttoaineista, Morrin kertoi.

UPM:n Biofore-strategia vastaa ilmastonmuutoksen asettamiin haasteisiin monin tavoin kuten edistämällä kestävää metsätaloutta ja resurssitehokasta tuotantoa sekä valmistamalla uusiutuviin raaka-aineisiin pohjautuvia kierrätettäviä tuotteita.

– Tekojen lisäksi raportoinnin laadulla ja läpinäkyvyydellä on merkitystä. Sitä kautta mm. sijoittajat ja muut meille tärkeät sidosryhmät arvioivat valmiuttamme vastata globaaleihin ilmastohaasteisiin ja  markkinaolosuhteiden muutoksiin sekä niitä koskeviin säädöksiin, UPM:n ympäristö- ja vastuullisuusjohtaja Sami Lundgren kertoo.

Ruotsalainen BillerudKorsnäs pääsi A-listalle nyt toista kertaa. Vuonna 2015 yhtiö pystyi vähentämään kasvihuonepäästöjään 9 % ja korvasi fossiilisia materiaaleja uusiutuvilla.

Share: