Pohjois-Karjalan Kirjapaino osti Erwekon

21.9.2018 12:44Uutiset » Toimiala
Erwekon toimitusjohtaja Tapio Hedman. Kuva Mauri Ratilainen.

Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj on ostanut oululaisen painotalo Erweko Oy:n koko osakekannan Kaleva Oy:ltä. Erweko on pääkaupunkiseudulta ja Oulusta käsin toimiva, digi- ja offsetpainotuotteiden valmistamiseen erikoistunut painotalo. Tuotantotoiminta jatkuu kaupan jälkeenkin nykyisissä tiloissa Oulussa ja Vantaalla.

Osakekauppana toteutettavan yritysoston kauppahinta on 0,3 miljoonaa euroa. Omistusoikeus osakkeisiin siirtyy kaupan täytäntöönpanopäivänä 1.10.2018. Nykyinen Erweko syntyi vuonna 2011, kun Kaleva-konserni yhdisti helsinkiläisen Erweko Painotuotteen ja oululaisen Kalevaprintin. Erweko Oy:n liikevaihto vuonna 2017 oli 10,1 miljoonaa euroa, ja sen liiketulos oli 0,1 miljoonaa euroa. Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj:n pörssitiedotteen mukaan vuoden 2017 lopussa Erweko Oy:n varat olivat 4,9 miljoonaa euroa ja velat 2,4 miljoonaa euroa. Erweko työllisti viime vuonna keskimäärin 73 henkilöä.

– Erweko saa uuden omistajan, joka on valmis panostamaan yhtiössä saavutetun poikkeuksellisen hyvän tuloskäänteen ja lukuisten kehityshankkeiden jatkamiseen. Se on erittäin hyvä uutinen sekä yhtiön henkilökunnan että asiakkaiden kannalta. Asiakkaillemme Erwekon tuote- ja palvelutarjonta kasvaa järjestelyn ansiosta merkittävästi, kertoo sanomalehti Karjalaisen verkkosivuilla Erwekon toimitusjohtaja Tapio Hedman.

– Erwekolla on 70-vuotinen historia ja Kaleva Printistä lähtien meillä on myös painotoiminnassa pitkä historia. Se on kuitenkin investointivaltainen ala, emmekä pysty kaikkeen keskittymään, kommentoi Kaleva-konsernin toimitusjohtaja Juha Laakkonen Kalevan verkkosivuilla.

Yrityskauppa vahvistaa Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konsernin painotoimialan digi- ja offsetpainamisen kasvustrategiaa. Konsernin talousraportoinnissa Erweko Oy tulee olemaan osa painotoimialasegmenttiä, johon kuuluu myös painotalo Punamusta.

Share: