PKK-konsernin painoissa yt-neuvottelut

8.10.2018 15:57Uutiset » Toimiala
PunaMustan painotuotantoa. Kuva: Pohjois-Karjalan Kirjapaino.

Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konserni käynnistää yhteistoimintaneuvottelut tuotannollisista ja taloudellisista syistä painotoimialallaan. Konserni on tänä vuonna ostanut Erwekon ja Forssan Kirjapainon. Neuvottelut eivät koske konsernin lehtitoimialan yhtiöitä.

Yt-neuvottelut koskevat kaikkia konsernin painotoimialan yhtiöitä: PunaMusta Oy:tä, Forssan Kirjapaino Oy:tä, Erweko Oy:tä ja Suomen Yliopistopaino Oy:tä sekä konsernin emoyhtiö Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj:tä. Neuvottelujen piirissä on noin 460 henkilöä. Koko konsernin henkilöstön määrä on noin 620.

Tiedotteen mukaan neuvotteluissa on säästötavoite 3,0 miljoonaa euroa, henkilötyövuosina enintään 50. Säästöjä haetaan kuitenkin ensisijaisesti synergiahyötyjen ja muiden kuin henkilöstövähennysten kautta.

– Graafisella alalla pitkään jatkunut kysynnän lasku ja aleneva hintataso ovat vaikeuttaneet Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj:n painotoimialan kilpailutilannetta. Konsernissa on tehty vuoden 2018 elo- ja syyskuun aikana yritysjärjestelyitä, jotka vaikuttavat konsernin rakenteeseen varsinkin painotoimialalla. Neuvottelujen tavoitteena on tervehdyttää konsernin painotoimialaa kartoittamalla synergiahyödyt ja päällekkäiset toiminnot, sanoo konsernin toimitusjohtaja Raimo Puustinen.

Share: