PKK-konserni muuttuu PunaMusta Mediaksi

1.4.2019 09:29Uutiset » Toimiala
Konsernin painotoimialan toimialajohtaja on Jari Avellan. Hänen haastattelunsa on tuoreessa Print&Media-lehdessä.

Media- ja painokonserni Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj muuttaa nimensä PunaMusta Media Oyj:ksi. Konserni on laajentunut valtakunnalliseksi media- ja painoalan toimijaksi, eikä nykyinen nimi kuvaa tiedotteen mukaan enää yhtiön liiketoimintaa.

Nimenmuutosehdotus hyväksyttiin Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj:n yhtiökokouksessa perjantaina 29.3.2019. Nimenmuutos PunaMusta Media Oyj:ksi otetaan konsernissa virallisesti käyttöön kaupparekisteriprosessin jälkeen huhti-toukokuun 2019 aikana. Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj on noteerattu Helsingin pörssissä.

Konserni on laajentunut voimakkaasti yritysostoilla viimeisen vuoden aikana. Konserni hankki viime syksynä digi- ja offset-tuotteiden painamiseen erikoistuneen Erweko Oy:n, perinteikkään painotalo Forssan Kirjapaino Oy:n sekä medialogistiikan ammattilaisen Faktor Oy:n. Maaliskuun lopulla yrityskaupat tehtiin oululaisen Satavisionin print-liiketoiminnasta. Pohjois-Karjalassa konserni on ostanut myös kaksi radiokanavaa osaksi lehtiliiketoimintaansa.

– Yrityskauppojen ja valtakunnallisen laajentumisen myötä nimiuudistus on hyvin ajankohtainen, sillä perinteinen nimi ei enää kuvaa yhtiön liiketoimintaa. Uudistuksella vastataan ajan vaatimuksiin ja mahdollisuuksiin laajentaa liiketoimintaa, Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konsernin toimitusjohtaja Raimo Puustinen perustelee.

PKK-konserni kuuluu Laakkosten yritysryhmään, joka on suuri toimija mm. autokaupassa.

Painotoimintaa vedetty yhteen

PunaMusta Media -nimessä yhdistyvät konsernin pohjoiskarjalaiset juuret Karjalan värien muodossa sekä konsernin liiketoiminta.

– Uudella nimellä haluamme viestiä valtakunnallista vaikuttavuutta ja kertoa osaamisestamme digitalisoituvassa maailmassa. Konsernin painotoimialan vahva brändi on PunaMusta, joka tunnetaan suomalaisen graafisen teollisuuden kokeneena painotuotteiden toimittajana. Media puolestaan kuvaa lehtitoimialaamme, toteaa Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konsernin markkinointijohtaja Kaija Oksanen.

Konserni on yritysostojen jälkeen rationalisoinut painotoimintaansa yt-neuvottelujen kautta sekä yhdistämällä organisaatiota. Painotoimialan toimialajohtaja Jari Avellan on nyt PunaMusta Oy:n lisäksi myös Forssan Kirjapainon ja Erwekon toimitusjohtaja. PunaMustan liiketoimintajohtajaksi on nimitetty Juha Ollikainen, joka on työskennellyt pitkään Granolla ja Multiprintissä.

Share: